🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Твоята загуба е моя печалба

Бразилия е в траур, но букмейкърите са доволни

Бразилците не бяха единствените, които изгубиха след снощния кошмар
Бразилците не бяха единствените, които изгубиха след снощния кошмар
Бразилците не бяха единствените, които изгубиха след снощния кошмар    ©  Reuters
Бразилците не бяха единствените, които изгубиха след снощния кошмар    ©  Reuters
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Загубата на Бразилия от Германия не беше толкова неочаквана. Резултатът и начинът, по който това стана обаче, категорично не беше предвидено от никого. Никога преди носителят на пет световни купи не е бил надиграван така категорично, а клишета като "jogo bonito" (красива игра), и "самба футбол" трябва да бъдат окончателно забранени.

Това значи, че букмейкърите са направили доста пари след този забележителен мач. Преди началото на първенството домакините бяха фаворит в залозите. Въпреки това, силите с Германия бяха горе долу изравнени в очите на правещите залози (Betfair предлагаше почти еднакви условия за победа на единия, или другия отбор). Но стотици хиляди други залози са пропаднали, правейки вчерашния ден един от най-добрите за букмейкърите по света.

Букмейкърът William Hill обяви, че след 121 026 подадени фиша, никой от клиентите не е познал точния резултат. Според говорителя на компанията Рупърт Адамс за първи път от въвеждането на онлайн залаганията нито един човек не е уцелил крайния резултат 7:1 за Германия. "Все едно да уцелите шестита от тотото", допълва представителят на William Hill.

Но освен германците, вчерашният странен ден имаше и своите невероятни победители. Един от клиентите на William Hill e получил 240 паунда при залог от 80 пенса, че германците ще водят 5 на 0 на полувремето. Британската букмейкърска къща Рaddy Power съобщи, че клиент е заложил един паунд при залог 500/1, че резултатът на почивката ще е 5-0. Само четирима играли на краен резултат 7-1, като един от тях е спечелил 2505 паунда след като дал пет лири за 7-1 за Германия.

William Hill дава шанс от 500-1, че Холандия или Аржентина ще спечелят със 7:1.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    bestbuy avatar :-|
    За да останат ХОРА в България.
    • + 28

    Много сори, ама 500-1 е твърде ниско за залог.. Вероятността Германия да бие Бразилия със 7:1 би следвало да е около 2000 или 3000:1 ... Все пак Бразилия не е нито Мадагаскар, нито Мароко..

    Нередност?
  • 2
    tonio26 avatar :-|
    tonio26

    Пак се нагушиха букмейкърите!

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал