Офицер от ВВС: САЩ са намерили ДНК на извънземни

Вашингтон е имал тайна програма за НЛО в продължение на "няколко десетилетия", твърди пенсионираният майор Дейвид Груш

Бившият офицер от разузнаването на ВВС не е имал достъп до програмата, но е провел интервюта с хора, които са били участници в нея.
Бившият офицер от разузнаването на ВВС не е имал достъп до програмата, но е провел интервюта с хора, които са били участници в нея.
Бившият офицер от разузнаването на ВВС не е имал достъп до програмата, но е провел интервюта с хора, които са били участници в нея.    ©  Reuters
Бившият офицер от разузнаването на ВВС не е имал достъп до програмата, но е провел интервюта с хора, които са били участници в нея.    ©  Reuters

Пенсионираният майор от ВВС на САЩ Дейвид Груш заяви по време на изслушване пред Конгреса, че правителството има програма за събиране и реконструиране на неидентифицирани летящи обекти (НЛО). Бившият офицер от разузнаването на ВВС дори разкри, че в някои от случаите са открити "нечовешки" същества.

Изслушването пред специална комисия на Конгреса се случи, след като през юни Груш даде редица интервюта, в които твърди, че правителството тайно е събирало извънземни космически кораби. Макар и под клетва майорът да не повтори всичките си първоначални твърдения, показанията му със сигурност предизвикват сериозен интерес из целия свят.

Първото голямо признание на Груш беше свързано с разкритието, че правителството има програма за възстановяване при катастрофа и обратно инженерство на необясними аномални явления (UAP) - използваната от правителството формулировка на НЛО. По думите на бившия военен програмата е започнала преди няколко десетилетия, като той е разбрал за нея във връзка с работата си в Националната служба за разузнаване. Именно там на него му е поверена задачата да идентифицира всички строго класифицирани програми, свързани с мисията на работната група за НЛО. Въпреки това на Груш му е отказан достъп до информация, която е свързана с програмата.

След това майорът заяви, че е "абсолютно" сигурен, че федералното правителство притежава UAP. Това се дължи на интервюта, които по думите е провел с 40 свидетели за период от четири години.

Груш също така подчерта, че никога не е забелязвал лично UAP. По време на изслушването заяви още, че знае за "множество колеги", които са били ранени от НЛО. Като обясни, че е интервюирал лица, които са възстановили "нечовешки биологични продукти" от катастрофирали UAP. Груш каза, че предпочита да използва термина "нечовешки", а не извънземни.

В последствие конгресменът от Демократическата партия Джаред Московиц попита как се финансира подобна програма, а Груш отговори, че този въпрос е "извън контрола на Конгреса" и се финансира от "неправомерно присвояване на средства".

"Това означава ли, че в бюджета има пари, които са предвидени да отидат за програма, но не стават и отиват за нещо друго?", попита Московиц. "Да. Имам конкретни познания за това", каза Груш, но не предостави повече подробности, твърдейки, че информацията остава класифицирана.

Според пенсионирания майор правителството вероятно е имало познания за "нечовешка" дейност от 30-те години на миналия век. В интервюто си с NewsNation през юни Груш твърди, че правителството разполага с "много голям, като размер на футболно игрище" извънземен кораб. По-късно пред Le Parisien той заяви, че САЩ притежават "подобен на камбана кораб", който правителството на Бенито Мусолини е възстановило в Северна Италия през 1933 г. Пред Конгреса обаче Груш изглежда не желаеше да навлиза в подробности относно тези твърдения, цитирайки проблеми със сигурността. Той все пак каза, че е готов да разясни информацията насаме, но неговата резервираност предизвика спекулации от съмняващите се.

Други свидетели на изслушването бяха бившият командващ флота Дейвид Фравър и пенсионираният пилот от флота Райън Грейвс. Фравър заяви пред комисията, че е видял странен обект в небето по време на тренировъчна мисия през 2004 г. Грейвс от своя страна твърди, че е виждал неидентифицирани въздушни явления над атлантическото крайбрежие "всеки ден в продължение на поне няколко години".

Грейвс, който е основател на Americans for Safe Aerospace, организация с нестопанска цел, уточни, че не говори единственно от свое име. По думите му той се е явил пред Конгреса, "за да изрази опасенията на повече от 30 екипажи на търговски самолети и военни ветерани, които са ми доверили своите подобни срещи". Запитан дали има прилики между неговите наблюдения и други, за които е докладвано, той каза, че много от докладваните НЛО са били "тъмно сиви или черни кубове вътре в чиста сфера", където "върхът или върховете на куба докосват вътрешността на сферата ".

Пентагонът отрече твърденията на Груш, че правителството укрива подобна програма. В изявление говорителката на министерството на отбраната, Сю Гоф, каза, че следователите не са открили "никаква проверима информация, която да обоснове твърденията, че някакви програми относно притежанието или обратното инженерство на извънземни материали са съществували в миналото или съществуват в момента".

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    brj08646871 avatar :-|
    brj08646871
    • - 3
    • + 5

    Американците винаги включват извънземната тема когато искат да отклонят вниманието на обществото от нещо сериозно ...

    Нередност?
  • 2
    b.davidkov avatar :-|
    masay
    • + 1

    И кво от туй? Сайбърнет ли ще правят?

    Нередност?
Нов коментар