"Софиямед" празнува 12 години

Медицинският комплекс отбелязва празника с кампания за безплатни прегледи по над 12 медицински специалности

"Софиямед" празнува 12 години
"Софиямед" празнува 12 години
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

На 9 май 2024 г. медицински комплекс "Софиямед", включващ университетска болница и диагностично-консултативни центрове, празнува 12 години от своето създаване.

За това време благодарение на екипа си от водещи специалисти по различни медицински специалности, високотехнологичната си база и модерна апаратура от ново поколение "Софиямед" се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ.

Лечебният комплекс не спира да се развива, като посреща годишнината си с нови отделения по кардиохирургия и инвазивна гастроентерология, разширена база и нова сграда на ДКЦ.

Традиционно от създаването си през 2012 г. и тази година специалистите от медицинския комплекс ще отбележат празника с кампания за безплатни прегледи по над 12 медицински специалности. Всеки желаещ може да си направи профилактичен преглед като част от кампанията "Бъдете здрави" с предварително записване през системата Superdoc.bg във всички блокове на ДКЦ "Софиямед":

  • За безплатен преглед в Блок 1 и Блок 2 запишете час тук
  • За безплатен преглед в ДКЦ "Софиямед", жк "Люлин", запишете час тук

Само през последната година в медицинския комплекс са разкрити няколко специализирани центъра - по лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина с последно поколение апаратура, простата център, център по колопроктология, център за рак на дебелото черво, както и нови отделения по кардиохирургия и инвазивна гастроентерология. На територията на болницата са направени мащабни реконструкции с цел базата да гарантира комфорт за лечение на своите пациенти и спокойна работа на медицинските екипи.

Специалистите от ДКЦ "Софиямед" на бул. "Г.М. Димитров" вече посрещат пациентите си в самостоятелна сграда на 6 етажа. В нея се помещават общо 65 кабинета на специалисти и лични лекари. През отделен вход и изход пациентите могат да се преглеждат в специализиран кабинет по инфекциозни болести. Сградата разполага и с отделен кабинет за пробовземане на кръв за изследване в няколкото специализирани лаборатории на ДКЦ "Софиямед". Част от сградата са помещения за отдих или изчакване, санитарни помещения, специализирани санитарни възли за трудноподвижни пациенти и инвалиди, както и кафе-ресторант.

Инвестициите в медицинския комплекс продължават и през 2024 г. в разширение и обновяване на материалната база, привличане на изявени специалисти, закупуване на модерна апаратура", коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ "Софиямед".

"Благодарим ви, че 12 години сме заедно. Мотото на празника ни тази година е "Пазим живота" - именно в унисон с гласуваното доверие от страна на вас - нашите пациенти", допълва Пелев, като поздравява и всички партньори и приятели на медицинския комплекс за тяхната дългогодишна подкрепа.

Специално по случай празника си началниците на звена в медицинския комплекс ще отправят пожелания към своите пациенти от името на своите екипи на символично дърво на живота, което ще украсят с листа с благодарности и здравни препоръки от тях и което ще е разположено в централния блок на лечебното заведение, където ще остане през цялата година.

За 12 години през ДКЦ-тата на "Софиямед" са преминали близо 1 милион и половина пациенти, в болницата са се лекували около 500 хил. души и са извършени над 170 хил операции и оперативни интервенции.