Строител на капитализма: Валентин Николов

   ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов тази седмица напусна Народното събрание. Подобен ход точно преди изборите е, меко казано, странен и предполага насочването към друг политически проект.

Но в случая с Николов ситуацията е различна - той напуска, за да остане. И по-конкретно дългогодишният кадър на ГЕРБ - още от първия мандат на Бойко Борисов, се кандидатира за изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг и по всичко личи, че ще бъде избран, въпреки че формално се провежда конкурс и може да се явят всякакви кандидати. Работата е там, че веднъж назначен с конкурс, Николов ще остане на поста поне 3 години и новата власт, която и да е тя, много трудно би могла да го смени - такива са правилата.

Самият той вече е доказал верността си към ГЕРБ - беше зам.-министър на икономиката и енергетиката, след това беше в съвета на директорите на БЕХ, НЕК, АЕЦ, "АЕЦ "Козлодуй" - нови мощности", стана и изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". По-късно беше зам.-председател на комисията по енергетика и през 2019 г. я оглави, след като Делян Добрев си тръгна от активната политика.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    evpetra avatar :-?
    evpetra

    Какво образование има този човек?

    Нередност?
Нов коментар