🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Българската Cloud Office стана "Партньор на годината" на Google Cloud

Компанията има над 600 клиента в региона на ЕМЕА и е с офиси в България и Великобритания

Екипът на Cloud Office на церемонията в Лас Вегас
Екипът на Cloud Office на церемонията в Лас Вегас
Екипът на Cloud Office на церемонията в Лас Вегас    ©  Cloud Officе
Екипът на Cloud Office на церемонията в Лас Вегас    ©  Cloud Officе
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българската компания Cloud Office стана "Партньор на годината" в категория "Разрастване" за 2024 г. на Google Cloud за региона на ЕМЕА. Дружеството е клауд консултант и интегратор и беше отличено на церемония в Лас Вегас за постигнатото в екосистемата на Google Cloud, където разработва решения в областта на модернизацията на инфраструктура и приложения, трансформация на данни, внедряване на Google Workspace и изпълнение на проекти в изкуствения интелект.

"За нас е огромна чест и сме изключително благодарни да бъдем удостоени с наградата "Google Cloud Партньор на годината" за 2024, особено в категорията "Разрастване". Също така осъзнаваме тежестта на отговорността, която поемаме, за да продължим да внасяме високи стандарти в нашата екосистема", заяви Иво Зимбилев, търговски директор на Cloud Office.

"Наградите Google Cloud за партньори отразяват преобразяващото въздействие и стойността, добавена към клиентите от нашите партньори", обяви на церемонията Кевин Ичхпурани, корпоративен вицепрезидент по Глобалната екосистема и канали в Google Cloud.

Създадената в края на 2019 г. Cloud Office (българското дружество e "Клауд офис") e част от инвестиционното дружество 6ix Capital, чието портфолио включва и българските компании 1Crew, Savvy Tribe, SparkLab и други по-малки фирми. Те се развиват самостоятелно в различни сфери на IT и софтуерните услуги, като често се и допълват в изпълнението на различни проекти. Общо групата компании има над 80 специалисти, като само през последното тримесечие са се присъединили 14 души.

Cloud Office има офиси в България и Великобритания, като досега е завършила над 700 проекта за над 600 клиента в областта на Google Cloud, в това число и над 15 приложения в сферата на генеративния изкуствен интелект през последните 6 месеца. Сред клиентите са Groupama, Payhawk, Strypes, Dronamics, "Токи" и др. От компанията обявиха пред "Капитал", че през последната година бизнесът й е нараснал 4.5 пъти, без да дават точни данни за приходите си.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар