🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Изи кредит" ще привлича клиенти за пенсионното дружество "Бъдеще"

За целта фирмата обучава над 3500 свои служители

Собствениците на "Изи кредит" Станимир Василев и Неделчо Спасов (вдясно) поискаха да навлязат на осигурителния пазар преди две години, но със собствено дружество.
Собствениците на "Изи кредит" Станимир Василев и Неделчо Спасов (вдясно) поискаха да навлязат на осигурителния пазар преди две години, но със собствено дружество.
Собствениците на "Изи кредит" Станимир Василев и Неделчо Спасов (вдясно) поискаха да навлязат на осигурителния пазар преди две години, но със собствено дружество.    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Собствениците на "Изи кредит" Станимир Василев и Неделчо Спасов (вдясно) поискаха да навлязат на осигурителния пазар преди две години, но със собствено дружество.    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Небанковото кредитно дружество "Изи кредит" ще използва търговската си мрежа, за да предлага продукти на пенсионноосигурителното дружество "Бъдеще" АД, обявиха двете компании.

Целта

Служителите на "Изи кредит" вече преминават през съответното обучение, което да ги запознае със законовите изисквания и практиката на осигурителните посредници, както и възможностите за получаване на допълнителен доход от извършването на тази дейност. Проектът се очаква да обхване всички 150 собствени офиса и 3500 кредитни консултанти на компанията за потребителски кредити. Според наредба 3 на Комисията за финансов надзор (КФН) обаче прехвърлянето на партиди от един фонд в друг не може да бъде повод за предоставяне на по-евтини кредити, специални привилегии, подаръци или други облаги на осигурените лица.

"Вярваме, че с това партньорство ще спечелим доверието на още повече хора и ще ги насърчим да спестяват целево за пенсия, за да са финансово по-добре обезпечени и независими след години", коментира изпълнителният директор на ПОД "Бъдеще" Андрей Шотов. Според него "Изи кредит" е съществен партньор, чрез който могат да се привлекат много нови клиенти във всички фондове на осигурителното дружество.

Представяне

През първото тримесечие на годината клиентската маса на универсалния фонд на "Бъдеще" се увеличи с 2% до 165 244 души, като по този начин компанията държи 4.7% пазарен дял в страната. С 2% нарасна и масата на професионалния й фонд (3.6% пазарен дял), но доброволният фонд на дружеството загуби около 1% от клиентите си (0.7% пазарен дял). Данните на КФН показват обаче, че за същия срок над 2800 души са преместили партидите си в универсалния фонд на "Бъдеще" в други фондове, докато обратното са направили едва 140 души.

Това не е първият опит на собствениците на "Изи кредит" Неделчо Спасов Станимир Василев да навлязат на пазара на пенсионното осигуряване. В средата на 2014 г. пенсионното дружество "Утре", което беше 99% собственост на "Изи асет мениджмънт" - чиято марка е "Изи кредит", получи лиценз от Комисията за финансов надзор за опериране на осигурителния пазар у нас. След като повече от шест месеца по-късно компанията така и не заработи, лицензът беше отнет от регулатора. "Неясното бъдеще на осигурителната система, неколкократното отлагане на мултифондовете и промените в таксите за пенсионните фондове са причините акционерите на "ПОД Утре" да преосмислят стартирането на дейност за пенсионната компания", обявиха тогава от "Изи кредит".

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    vladislav_paunov avatar :-|
    Molotov
    • + 4

    Бай дъ уей Бъдеще са и единствената пенсионна компания, която не покри минималната доходност досега. Сега ги стресират и застрахователите тестове и жалят процедурата... Все правилата им виновни и ги заобикалят, но не може да им се отрече креативността :)

    Нередност?
  • 2
    clutch avatar :-P
    clutch
    • + 1

    "Бъдеще"
    За Неделчо Спасов, Станимир Василев, техните наследници и любовници :)
    А когато се спихне балонът- Ми нЕма го бъдещето....ма не сме виновни.
    Следващата "понци" системка с още играчи.

    Нередност?
Нов коментар