🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Raiffeisenbank в Австрия внедрява иновация на стартъп

Финтех компанията е един от победителите в Elevator Lab 2017

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Raiffeisenbank International във Виена, собственик на Райфайзенбанк България, внедрява за реално използване решение на победител от миналогодишното издание на Elevator Lab. Иновацията е на австрийския стартъп kompany, който е един от петте победителя от миналогодишното издание на финтех акселератора на австрийската банка, съобщиха от банката.

Новото решение

Разработката на стартъпа предоставя бърз достъп до глобалната база данни от търговски регистри от над 150 държави, включително и България, и ще бъде внедрена във всички банки от групата на Raiffeisen. Договорът между банката и компанията е вече подписан. Проектът представлява облачно базирана платформа.

В съобщението на банката се посочва, че целта й е била да оптимизира времето и разходите за регулаторно съответствие и сътрудничеството с kompany ще им помогне в това отношение чрез опростяване на стъпките по процеса чрез технология от последно поколение.

Elevator Lab в България

От тази година проектът Elevator Lab на Raiffeisenbank има нов формат, който предоставя възможност състезанието да се провежда на местно ниво в страните от региона, където Raiffeisen има дъщерни поделения. Българските стартиращи компании могат да кандидатстват в регионалното предизвикателство в рамките на глобалния акселератор до 17 юни.

Компаниите ще бъдат оценявани от експертно жури, като до финала ще достигнат петима участници. Те ще бъдат обявени на 26 юни, а победителят ще бъде излъчен на 2 юли. Най-добрият български проект се класира директно за полуфинала на глобалното състезание на Raiffeisen и ще се съревновава с идеите на стартъпи от цял сват. Така иновацията на българска стартираща компания от сферата на финансовите технологии има възможността да стане достъпна за над 16.6 млн. клиенти на групата на Raiffeisen.

Победителят получава парична награда в размер на 5 хил. евро, както и право за участие директно за полуфинала на глобалната програма.

Миналата година в глобалната програма на австрийската банкова група са участвали 8 български компании.

Все още няма коментари
Нов коментар