🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

75025, 14, 300, 50 – числата на Анелия

Aнелия Илиева, финансов директор на "Софийска вода" АД, част от групата на "Веолия", и носител на носител на голямата награда в конкурса CFO of the Year за 2019 г., е четвъртият участник в поредицата на EY

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ролята на финансовия директор е ключова за просперитета и бъдещето на една компания, а качествата, които той трябва да притежава, са много - от това да се грижи за финансите на фирмата, през мотивирането на служителите до това да взема адекватни решения в стресови ситуации. В същото време обаче в последните години неговите функции се променят - компаниите се развиват, а постковид пазарът вече не е същият - ролята на финансовия директор излезе от познатите рамки, за да се превърне в основен двигател за редица бизнес процеси. Кои са четиримата души, които са отговаряли на изброените критерии през годините. Започнайте се с част от спечелилите наградата "Финансов директор на годината", организирана от EY Bulgaria.

С 30 години опит в "Софийска вода" АД, Анелия Илиева е един от най-добрите специалисти в сферата на управлението на финанси. След преминаването през експертни и средно управленски позиции в компанията тя става част от висшия й мениджмънт в ролята си на неин финансов директор повече от 10 години. Анелия има ключова роля както при определянето на финансовата политика на "Веолия" в България, така и в международни срещи на висшия мениджмънт на над 800 компании, част от "Веолия" в цял свят.

"60 е броят на коучинг сесиите, които съм посещавала през последните години. Истински вярвам, че, аз като лидер се развивам всеки ден, осъзнавам действията си, анализирам стратегиите си за постигане на резултати, чувам различни перспективи и нуждата от промяна. Вярвам, че за да е успешен един бизнес, трябва да съм здраво стъпила на земята и да следвам посоката към бъдещето. От години пред себе си имам предизвикателства, а не проблеми", казва Анелия - третият гост в поредицата "Числата от живота" на EY Bulgaria.

Анелия ръководи с политика на стриктен надзор и екипност, като основната линия в управлението й е трансформация на финансовата функция, иновации в различните процеси на компанията, стратегическо партньорство в бизнеса и развитие на екипите.

Вижте всички участници в проекта тук

Разберете повече за актуалното издание на конкурса "Финансов директор на годината" тук
Все още няма коментари
Нов коментар