🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

9, 3, 7, 1 – числата на Георги

Вицепрезидент "Финанси" и управляващ директор за България и Чехия в Chaos Software - Георги Янчев в третия епизод на "Числата от живота"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ролята на финансовия директор е ключова за просперитета и бъдещето на една компания, а качествата, които той трябва да притежава, са много - от това да се грижи за финансите на фирмата, през мотивирането на служителите до това да взема адекватни решения в стресови ситуации. В същото време обаче в последните години неговите функции се променят - компаниите се развиват, а постковид пазарът вече не е същият - ролята на финансовия директор излезе от познатите рамки, за да се превърне в основен двигател за редица бизнес процеси. Кои са четиримата души, които са отговаряли на изброените критерии през годините. Започнайте се с част от спечелилите наградата "Финансов директор на годината", организирана от EY Bulgaria.

"29 е възрастта, на която за първи път станах финансов директор преди около десетина години - тотално неподготвен за това, но се хвърлих в дълбокото. Идвайки от консултантския сектор, си мислех, че мога да разбера бизнеса на всяка компания за две седмици, но това не се оказа точно така. Всеки един бизнес има много повече дълбочина и докато не навлезеш вътре в самите процеси в компанията, това не се разбира. Но пък попаднах на един прекрасен екип и хора, които ме подкрепиха и нещата се получиха" - разказва Георги Янчев, вицепрезидент "Финанси" и управляващ директор за България и Чехия в Chaos Software - световен лидер в пазара на 3D визуализации, с близо 800 служители по света, половината от които в България.

Георги Янчев е третият гост във видеопоредицата на EY "Числата на живота".

39-годишният CFO има богат опит в сферата на корпоративните финанси, който включва над десет години като финансов директор (основно в ИТ сектора) и шест години като одитор в голяма консултантска компания. През 2019 г. той е отличен с наградата CFO на годината в категория "Малки и средни предприятия" за постиженията си като групов финансов директор в Software Group.

Кандидатствайте за новото издание на CFO of the Year тук.

Все още имате време да се включите в конкурса - на 18 декември срокът за кандидатстване бе удължен от 20 декември 2023 г. на 10 януари 2024 г.
Все още няма коментари
Нов коментар