🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

OneDesk обещава нова дигитална ера в банковите клонове

Едно-единствено приложение обхваща всички бизнес процеси, оптимизира оперативните процедури, намалява риска и увеличава продажбите

OneDesk обещава нова дигитална ера в банковите клонове
OneDesk обещава нова дигитална ера в банковите клонове
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Афинитетът към иновации и стремежът към усъвършенстване позволяват на CSoft вече повече от 35 години да утвърждава лидерската си позиция на българския пазар за банков и финансов софтуер. При създаването на своите продукти фирмата използва високотехнологични средства за планиране, анализ и дизайн, спазва утвърдени професионални стандарти за разработка и гарантира безкомпромисно качество в процеса на тестване. CSoft осъзнава критичната важност на дигиталните решения за банковата индустрия и многократно се е доказала като сигурен и надежден партньор за своите клиенти, между които са и някои от най-големите и иновативни банки в България и на Балканите.

През последните години CSoft успешно развива и обогатява своята интегрирана банкова платформа BrightOS, която се характеризира с модерна, мащабируема и сигурна архитектура, способна да обработва огромни обеми транзакции и данни, като същевременно гарантира непрекъсната работа и съответствие с нормативните изисквания. Едно от най-новите решения, интегрирано в платформата BrightOS, е OneDesk. Мащабният проект има за цел да преобрази работата на банковите служители в центровете за обслужване на клиенти, като обхване в едно единствено приложение всички бизнес процеси, оптимизира оперативните процедури, намали риска и увеличи продажбите. Това не е просто още един банков софтуер, а нов холистичен подход, поставящ обслужването на клиенти и нуждите на фронт офис екипа във фокуса на вниманието.

В динамичната банкова сфера гъвкавото дигитално банкиране и безупречното персонално взаимодействие в центровете за обслужване на клиенти играят ключова роля при разделението на пазарните дялове. Използването на OneDesk позволява на банковите служители да работят безрисково и ефективно, оптимизира бизнес процесите, автоматизира обработката на транзакциите и осигурява спазването на банковите разпоредби. Работата с новото софтуерно решение води до повишаване на удовлетвореността на клиентите, улеснява управлението на продажбите и предоставя модерни инструменти за целенасочен маркетинг и предлагане на нови услуги.

Технологична симфония

OneDesk е cloud-native решение от последно поколение с интуитивни потребителски процеси, което поставя клиента в центъра на банковото обслужване, подчинявайки продукти и услуги в търсене на перфектния CX (customer experience). В духа на случващата се AI революция OneDesk е мощен генератор на продажби чрез предоставяне на AI-driven персонални оферти и най-подходящи свързани продукти. Иновативен работен плот превръща банковия агент в перфектно информиран асистент, незаменима част от доброто клиентско изживяване.

Оптимизация на процеси

CSoft следва тенденцията за универсален уеб front-end, който да обедини и да даде достъп до всички услуги и данни, свързани с обслужването на един клиент, през едно приложение - OneDesk.

OneDesk стандартизира и уеднаквява процедурите за обслужване на клиенти независимо от наличната среда от back-end системи. Като резултат - банковите служители използват само едно приложение, с което се намалява оперативният риск и се увеличава производителността на фронт офис екипите на банката.

OneDesk дигитализира сложни бизнес процеси. Емблематичен пример е регистрирането на корпоративен банков клиент - многослоен процес с намесени много бизнес звена на различни йерархични нива в банката. Решението оптимизира ангажимента на фронт офис и създава автоматична заявка към специализиран екип в бек офис за детайлна KYB (Know Your Business) обработка. Там се извършват мониторинг, допълване на въведените данни и автоматични проверки в нормативни и национални регистри.

Основни акценти

  • OneDesk on-the-go - дигиталното решение е достъпно както от центровете за обслужване на клиенти, така и от мобилни банкови експерти.
  • Omni-channel подход - всеки стартиран процес в OneDesk може да се завършва в друг канал.
  • 360° изглед на клиента - визуализира се агрегирана информация, необходима за обслужването на банковия клиент в 360-градусов поглед. Информацията за продукти, задължения, последни банкови транзакции и други е извлечена както от основната банкова система, така и от периферни външни системи, в реално време.
  • Интуитивни потребителски процеси - OneDesk осигурява оптимизирани бизнес процеси: лесно и бързо преминаване към ново действие при приключване на текущото; възможност за свързване на процеси от различни външни системи; лесно превключване между профили на клиента и други.
  • Cross sales - кампанийни оферти, свързани продукти, персонализирани услуги и информация за техните преимущества превръщат банковия служител в компетентен агент продажби.
  • Гъвкавост за банковите служители - OneDesk позволява потребителя да промени своя индивидуален изглед и да подрежда информацията и достъпа до услуги в най-удобния за него ред.
  • Сигурност - централизирана двуфакторна автентикация намалява оперативния риск и позволява удобно вписване с единен потребителски профил


Интелигентна API интеграция

Интеграция не е просто модерна дума, а гръбнакът на оперативните постижения. OneDesk предоставя прогресивна и безпроблемна модернизация на съществуващи банкови процеси и системи, освобождавайки иновацията от съществуващата технологична среда. Независимо дали става въпрос за взаимодействие с основна банкова система или трети страни, OneDesk отваря пътя пред гъвкави и конкурентни предложения към клиента. Вече изградените партньорства включват интеграция със скенери за лични документи от най-ново поколение, таблети за електронни подписи, проверки в RegiX, "Единство 2" и много други.

Човешка интеракция vs. банкова ефективност

Изминалите години доказаха, че в дигиталната ера човешката интеракция остава най-важната услуга за всички бизнеси (бавни чекаути, лични асистенти - бел. авт.). OneDesk не се стреми да замени човешкото взаимодействие, а по-скоро го оптимизира. Чрез дигитализация на рутинни задачи и осигуряване на незабавен достъп до информация приложението позволява на служителите на първа линия да се съсредоточат върху това, което наистина има значение - персоналната връзка с клиента.

По статистика на CSoft

Използването на OneDesk от фронт офис служители на банка осигурява:

  • По-кратко време за обслужване на клиент
  • По-малък риск от грешка
  • Повече продажби
  • Повече систематизирана информация и възможност за сравнителни анализи.


В трескавото преследване на иновации банковата индустрия е на кръстопът. Изборът е ясен: забрава в статуквото или смелост за предефиниране на бъдещето. С OneDesk и революционния му подход към процеса на директно взаимодействие с клиентите пътят на персоналното банкиране е обречен на успех. Приложението е повече от софтуерен инструмент - то е катализатор за трансформация. Бъдещето на банкирането в центровете за обслужване на клиенти започва от OneDesk.