🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

50 000 потребители са се доверили на Settle за последната година

Норвежката платформа за мобилни разплащания предоставя възможност на клиентите мигновено и напълно безплатно да изпращат и получават пари

50 000 потребители са се доверили на Settle за последната година
50 000 потребители са се доверили на Settle за последната година
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

В началото на март "Settle България" отбеляза първата си годишнина на българския пазар. Само преди година пионерът в мобилните разплащания навлезе в България с големи амбиции и с една основа мисия - да изгради полезни връзки между бизнеса и хората. В рамките на няколко месеца норвежката платформа за мобилни разплащания изпълни своите цели и улесни значително българските потребители, като им предостави възможност мигновено и напълно безплатно да изпращат и получават пари, без дори да зареждат предварително специална сметка. Дигиталният портфейл на Settle осигури нови иновации и на десетки компании, като им даде възможност да приемат дигитални плащания без необходимост от допълнителни устройства.

За една година близо 50 000 потребители са се доверили на Settle, като са инсталирали приложението и го използват активно, за да улесняват ежедневните си плащания. За последните 6 месеца компанията отчита среден месечен ръст от 42%, като най-голям прираст на регистрирани потребители отбелязва през декември благодарение на своята кампания "Покани приятел". Тогава Settle изненада потребителите си с предколедни подаръци - всеки инсталирал мобилното приложение имаше възможност чрез специален линк да покани неограничен брой хора от листа си с контакти и мигновено да получи награда. Вследствие на тази кампания потребителите на приложението за декември спрямо ноември са се увеличили със 71%. Средният ръст нa реализирани транзакции през Settle за последните 6 месеца достига 187%, като броят на извършените транзакции чрез Settle за месец декември е достигнал впечатляващите 516%.

"Щастливи сме, че успяхме да спечелим доверието на хиляди български потребители. Ежедневно работим по това да отговаряме на техните очаквания и непрестанно се стараем да надграждаме мобилното приложение на Settle, за да продължим да предлагаме нови възможности и иновации както на физическите лица, така и на търговците, които ни гласуваха доверие, сподели Детелина Момчева, икономически директор на "Settle България" и добави: Тази година премина неусетно, но въпреки това успяхме да постигнем много. Горди сме, че резултатите ни за 2021 г. надхвърлиха значително първоначалните ни очаквания. Все по-ясно успяваме да разгадаем българските потребители, техните нагласи и възгледи за бъдещето. Плановете ни за тази година са изключително амбициозни и вярваме, че ще успеем да ги осъществим."

За разлика от повечето мобилни портфейли и необанки Settle разчита на местни партньорства за развиване на всеки отделен пазар. "Settle България" отговаря за развитието на местния пазар и управлява дистрибуторските партньорства, за да достигне до възможно най-много потребители и компании в страната. Именно следвайки тази своя идея, през изминалата година Settle изгради десетки местни партньорства, сред които това с Management Financial Group - глобална компания за финансови услуги и доставчици на кредити, с една от най-големите медийни групи в България - "Нетинфо", и глобалната платформа за електронна търговия OLX.

Благодарение на партньорството си с еCommerce Academy норвежката платформа за мобилни разплащания навлезе в eCommerce средите и започна успешно да развива тази линия на бизнеса си. Вследствие на партньорството си с GombaShop™ Settle предостави възможност за улеснено плащане на над 1800 онлайн магазина. Дигиталният портфейл се интегрира и в други SaaS платформи - Valival, MerchantPro и CloudCart, и по този начин предостави възможност за нов и безплатен платежен метод във всеки от онлайн магазините на тези платформи. Чрез партньорството си с платформите xChange.bg и Altcoins Settle предостави възможност за бързо и лесно закупуване на криптовалути на всички потребители с афинитет към вълнуващите инвестиции. Съвсем скоро на потребители на xChange.bg ще се предостави поредната възможност - да получават средствата от продажба на крипто директно в мобилното приложение на Settle.

Всяко едно от реализираните партньорства на Settle за изминалата година спомага значително за успешното развитие, позициониране и впечатляващите и бързи резултати, които отбелязва норвежката платформа за мобилни разплащания в България. Това е в пълен синхрон с кредото на компанията да изгражда стабилна екосистема, в която всички участници печелят и се развиват успешно.

"Вярваме, че на всеки пазар може да има само един победител и сътрудничеството е в основата за това. Имаме над 10-годишен опит от първа ръка с мобилни плащания. Settle носи и отговаря за всички фундаментални принципи и сложни детайли, които вярваме, че са ключови, за да победим на всеки пазар, както в локален, така и в глобален план", споделя Даниел Дьодерлайн, главен изпълнителен директор на Settle Group.