🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Lion’s Head придоби и третата сграда в Oregon Park в Букурещ

Компанията, която е смесено дружество между южноафрикански фонд и групата на Христо Илиев, управлява близо 235 000 кв.м офис площи, 70 000 кв.м от които – в Румъния

Третата сграда беше завършена през юни 2019 г. и предлага около 25 000 кв.м офис площи
Третата сграда беше завършена през юни 2019 г. и предлага около 25 000 кв.м офис площи
Третата сграда беше завършена през юни 2019 г. и предлага около 25 000 кв.м офис площи
Третата сграда беше завършена през юни 2019 г. и предлага около 25 000 кв.м офис площи
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Инвестиционната компания Lion’s Head Investments обяви, е придобила Building C в офис проекта Oregon Park в Букурещ. Първите две сгради в парка – Building A и B, станаха собственост на компанията през 2018 г. По информация от компанията сега те са напълно отдадени на международни компании като Oracle, Deloitte, Euler Hermes и Kepler Alten.

Цената на сделката не е обявена. По информация от румънските медии от началото на строежа през 2017 г., обявената инвестиция в сградата е била 50 млн. евро. Lion’s Head Investments е смесено дружество между южноафриканския фонд Old Mutual и българския холдинг за недвижими имоти AG Capital. Групата, контролирана от Христо Илиев, държи 8.5%, показват данни от Търговския регистър.

Офис проектът Oregon Park, който е изграден от обединение между Portland Trust и фонда Ares Management, е в северната бизнес част на града. Състои се от три сгради клас А, с приблизително 70 000 кв.м офис площи. Третата сграда, която е завършена през юни 2019 г., предлага около 25 хил. кв.м офис площи. И трите сгради са проектирани с възможност за по-ниско потребление на енергия чрез използване на възобновяеми енергийни източници. Сертифицирани са с BREEM стандарта за устойчиво строителство.

"За нас като инвеститор беше изключително важно, че Portland Trust успя да завърши проекта в срок, с високо качество на изпълнение, както и с впечатляващ микс от наематели. Oregon Park покри всичките ни изисквания и очаквания и съм горд, че вече е признат като бизнес парк на световно ниво", каза Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion’s Head Management.

От началото на годината в румънската столица се наблюдава засилено търсене на първокласни офис площи, посочват от компанията. Близо 76% от сключените сделки за наем са в сгради клас А.

Към момента Lion’s Head Investments управлява пет сгради с близо 235 000 кв.м първокласни офис площи. Освен трите сгради в Букурещ в портфолиото й са и "Полиграфия офис център" и "Мегапарк" в София.

Все още няма коментари
Нов коментар