🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Botanica Lozen предлага нов начин на живот извън града

В същото време достъпът до ключови точки в столицата е в рамките на минути

Botanica Lozen предлага нов начин на живот извън града
Botanica Lozen предлага нов начин на живот извън града
   ©  Botanica Lozen
   ©  Botanica Lozen
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

"Ботаника Лозен" е концептуално нов тип жилищен проект, който в завършен вид ще осигури дом на над 1500 души на площ от над 120 дка. Той предлага разнообразни типове жилища и квадратури от апартаменти с 1 до 4 спални, партерни апартаменти с частни дворове до редови къщи с 3 и 4 спални, индивидуални къщи с 4 спални, както и апартаменти с панорамни гледки. Строителството е планирано да стартира тази пролет, като първият етап ще бъде завършен в края на 2022 г. Достъпът до ключови места в столицата е бърз - рамките на 15 мин. може да стигнете до ключови точки в столицата.

Природата, която прегръща проекта

Проектът е разположен непосредствено преди с. Лозен, едва на 3 км. от София, в подножието на защитената по "Натура 2000" Лозенска планина. Липсата на тежка индустрия и интензивен автомобилен трафик прави района на Лозен една от най-чистите локации за живот около София. Чист въздух и почви, богата растителност, дълготрайно слънцегреене до ниската Лозенска планина и едни от най-красивите залези очакват всеки жител.

Активен начин на живот

За привържениците на активния начин на живот, чистият въздух и пространството за спорт са от голямо значение. Наоколо са разположени множество екопътеки и веломаршрути, а в близост е и езерото Панчарево, където може да се упражняват водни спортове. Предвижда се изграждане на централна алея и дълга вътрешна пешеходна мрежа, които да предоставят възможност за джогинг, разходка и отдих. Спортният комплекс осигурява игрища и зали за различните предпочитания на жителите.

Общност и семеен уют

"Ботаника Лозен" ще е място за семейство, което търси уютна домашна обстановка сред природата. За да поддържа хармонията и спокойствието в дома и общността ви, проектът предвижда денонощна жива охрана, която ще позволява на децата ви да играят спокойно и на воля с приятелите си навън, докато вие приготвяте барбекюто със съседите.
Жилището се купува, но домът е неповторимата атмосфера сред зеленина, отворени пространства и общност от обитатели. Поддръжката и правилата за вътрешния ред са изключително важни и целят осигуряване на спокойствие, сигурност и комфорт. Поддръжката ще включва ежедневни технически въпроси, сметоизвозване, снегопочистване, денонощна охрана, озеленяване.

Зоните за обществено обслужване ще се състоят от супермаркет, специализирани магазини, ресторанти, частна детска градина, детски площадки, автомивка, спортен център с тенис кортове и футболни игрища, закрит и открит фитнес. Едно от най-елитните частни училища в града – Американо-английската академия се намира непосредствено до проекта.

Устойчив и зелен живот

Над 150 различни растителни вида, групирани в 15 тематични ботанически градини, ще бъдат включени в проекта. За повече отдих и разходки е предвидено изграждане и аранжиране на централната "Алея на розите" по подобие на такива в старите европейски столици. Покрай нея, благодарение на подпочвените води, ще бъде изградена река, за да балансира микро климата. Предвидено е и засаждане на над 2000 нови дървета от всякакви видове и монтиране на хранилки и къщички за птици, които осигуряват чист въздух и естествено продължение на горската местност.

Природата е наш дом. За да я съхрани максимално, "Ботаника Лозен" ще бъде изграден от висококачествени строителни материали и техники - фотоволтаични и соларни инсталации ще осигуряват топла вода и електроенергия от слънцето.

Повече за вашия нов дом може да разберете на www.botanicalozen.bg.