KoHousing - висока доходност или недвижим имот на достъпна цена от Konstruktive

Сградите на компанията са адаптирани към човека и условията за здравословен живот в средата, която обитаваме

KoHousing - висока доходност или недвижим имот на достъпна цена от Konstruktive
KoHousing - висока доходност или недвижим имот на достъпна цена от Konstruktive
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

KoHousing е програма за инвестиции в строителството, която дава възможност на клиентите на "Конструктив" да придобият за собствени нужди или да инвестират в недвижим имот на цена, близка до неговата себестойност. В почти всички случаи чрез KoHousing се постига възвръщаемост над 50% от общата инвестиция. Програмата води своето начало от 70-те години на миналия век в Дания и днес е широко разпространена в Европа и САЩ.

"Конструктив" въведе за първи път KoHousing в България, като я адаптира спрямо българското законодателство и традиции. От няколко години популяризираме програмата пред по-широка аудитория и сме свидетели на голям интерес към възможностите, които тя дава. KoHousing е атрактивна главно с финансовата си част, но наблюдаваме и голям интерес към един друг неин аспект - възможността клиентите ни да заявят индивидуални изисквания към планировката на своите жилища, офиси или търговски обекти.

"Принципите на "Конструктив"

Водещият управленски колектив в "Конструктив" са архитекти и инженери, което дава съвсем друг поглед върху сградите, които създаваме. "Принципите на "Конструктив" не е само израз, а бранд, който развихме в продължение на няколко години. Той се появи по много интересен начин и по-скоро беше резултат от един експеримент. Преди повече от две години ни направиха впечатление няколко публикации за изкуствения интелект и как той се обучава единствено като има цел и правила за постигането ѝ. Тогава се замислихме, че много често в нашата практика изхождаме до голяма степен от натрупания ни опит, но дали винаги определяме правилно целта на задачата, дали понякога не губим фокуса към нея? Сформирахме екип, който да се заеме с този въпрос от по-екзистенциална гледна точка. Като начало трябваше да си дадем отговор на въпроса каква среда искаме да изградим? В центъра на нашата работа застанаха "хората на XXI век". Или както често казваме: "Поставихме на чертожната дъска не стени и колони, а самия човек."

Направихме широкообхватна анкета сред хора с различен статус, образование и възраст. Въпросите ни бяха насочени към ежедневните им дейности и как средата помага или пречи да водят живота, който искат. Оказа се, че инвеститори и потребители сме влезли в омагьосания кръг - "Строим това, което се купува, и купуваме това, което се строи". В резултат на този експеримент започна изграждането на "Принципите на "Конструктив". Тяхната задача беше да обединят множество проектни решения, които да реализират правилни функционално логични връзки и условия за здравословен живот в средата, която обитаваме.

Накратко казано, беше належащо сградите да бъдат адаптирани към човека, а не човекът да се адаптира към сградите. В нашата корпоративна страница сме описали основните аспекти на "Принципите на "Конструктив", за които тепърва ще започнем да говорим. Сградите, които в момента проектираме и ще изграждаме в следващите години, са подчинени на този бранд.

Новите сгради на "Конструктив"

Комплекс СИНЕВИР е изцяло подчинен на "Принципите на "Конструктив". Това е един високотехнологичен и енергоефективен комплекс с изключително нов подход към хората. Едно от най-атрактивните му предимства е планирането на терена като богато озеленена и изцяло пешеходна среда. Високата дървесна растителност от над тридесетгодишни дървета ще бъде запазена в максимална степен. Автомобилният достъп до всяка къща и сграда е решен през озеленени и естествено осветени подземни улици, което ще даде на обитателите усещането, че живеят в паркова среда. За нуждите на обитателите ще бъдат изградени множество системи за генериране на електричество от възобновяеми енергоизточници - фотоволтаични системи, съоръжения за генериране на електричество от механична енергия и др., с което сградите ще постигнат максимална енергийна независимост. Към комплекс СИНЕВИР е проектирана обществена част, подходящо и функционално отделена от жилищната. В зоната за обществено обслужване обитателите на комплекса ще намерят всичко необходимо на "една ръка разстояние" - търговски обекти, обекти за услуги, спортни зали и др. Контролът на достъпа и управлението на комплекса са решени чрез високотехнологични smart системи.

Сградите ДИАГОНАЛИ са единични сгради в отделни урегулирани имоти, които са локирани в бързоразвиващия се квартал "Левски". С напредване изграждането на метрото в този квартал се повишава и интересът към него. Местоположението им е изключително благоприятно, което осигурява едновременно бърза връзка към центъра на столицата и към нейната периферия, а въздухът е значително по-чист от този в централните райони на града. Сградите ДИАГОНАЛИ са подчинени на "Принципите на "Конструктив" и имат множество предимства. На първо място са материалите от висок клас, които осигуряват основните параметри за висок комфорт на обитаване. Вътрешните дворни пространства са богато озеленени и с осигурен контрол на достъпа.

За повече информация - www.konstruktive.bg

Арх. Вержиния Николова - управител на компаниите Konstruktive