🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

TaxiStars вече предлага плащане с карта

До септември услугата ще се предлага само в София, Пловдив и Бургас

Според един от основателите на TaxiStars, Атанас Шарков, скоро компанията ще въведе още новости
Според един от основателите на TaxiStars, Атанас Шарков, скоро компанията ще въведе още новости
Според един от основателите на TaxiStars, Атанас Шарков, скоро компанията ще въведе още новости    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Според един от основателите на TaxiStars, Атанас Шарков, скоро компанията ще въведе още новости    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Мобилното приложение за поръчване на превоз TaxiStars стартира плащане на сметка за такси с банкови карти. Първоначално системата започва в бета-версия в София, Пловдив и Бургас, като до края на лятото ще бъде налична в над 20 града в България. За да използват услугата, потребителите трябва да регистрират своята дебитна или кредитна карта в приложението в телефона, като

има няколко нива на сигурност

За разлика от приложението Uber, което автоматично изтегля сумата в края на пътуването, при TaxiStars клиентът ще дава съгласие за електронното плащане. Така той ще получава персонален четирицифрен код в приложението и ще го съобщава на шофьора, ако е съгласен с плащането. Кодът се въвежда от водача в таблета му и транзакцията се осъществява за секунди. Клиентът може сам да даде процент от сумата "за сервиз", с който да оцени качеството на услугата на таксиметровия шофьор, в размер на 5, 10 или 15%.

От компанията обявиха, че клиентът винаги може да плати и в брой, ако банковата карта е празна. Софтуерът за мобилно плащане е готов още от началото на годината, като през последните месеци компанията обучаваше шофьорите как да работят с него. В TaxiStars дори направиха своеобразна академия, в която да обучават таксиметровите водачи. Според TaxiStars

системата се използва от над 2500 коли в момента в цялата страна

Компанията има договори с таксиметрови компании, които предоставят софтуера на шофьорите си. Компанията вече има договори с "Йелоу такси", "ОКей супертранс" в София, "Индикар" в Бургас, "Перфект такси" в Пловдив, "Корект" от Враца, SC Taxi - Сливен, и "Стели-М" в Гоце Делчев, както и много други. Според Атанас Шарков, който е един от основателите на TaxiStars: "Компанията тепърва ще предлага още новости, които ще работят в полза на потребителите и за развитието на таксиметровия бранш в България." Приложението вече се предлага и извън България, като има сключени договори с компании в Сърбия, Полша и др.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    festo avatar :-|
    Ivaylo Boshev
    • + 3

    Клиентът може сам да даде процент от сумата "за сервиз", с който да оцени качеството на услугата на таксиметровия шофьор, в размер на 5, 10 или 15%.

    На къде без бакшиши? Поне се улеснява плащането на услугата

    Нередност?
  • 2
    izida avatar :-|
    Ирина Марудина
    • - 2
    • + 2

    Поздрави на Uber клиентите! Нали уж били "принудени" да ги ползват, защото легалните таксита били старомодни и нямали подобна функционалност? Е ей ви модерни таксита! Има и информация за това къде е вашата кола, има и рейтинги, има и безкасови плащания.

    Какво ви е сега оправданието да стимулирате един закононарушител?

    Нередност?
  • 3
    izida avatar :-|
    Ирина Марудина

    До коментар [#1] от "festo":

    Това е практика и в Англия - директно ти подават ПОС терминала да си избереш процента. Има и 0%, ама ... все пак е грубо.

    Нередност?
Нов коментар