Най-големите обществени поръчки през седмицата

   ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Септември

4.61 млн. лв.

Община Септември обяви поръчка за инженеринг за реализация на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (МЖС). Поръчката е разделена на няколко позиции: №1 – жилищен блок на бул. "България" №63 с РЗП – 3578 кв.м; №2 – жилищен блок на бул. "България" №65 с РЗП – 2976 кв.м; №3 – жилищен блок на бул. "България" №67 с РЗП – 4428 кв.м; №4 – жилищен блок на бул. "България" №78 с РЗП – 3533 кв.м; №5 – жилищен блок на ул. "Еделвайс" №15 с РЗП  – 3225 кв.м. В поръчката са включени разработване на работни проекти, придружени с подробни количествени сметки, съгласно препоръките за задължителните строително-монтажни дейности (СМР) в техническите паспорти и енергийните обследвания за обектите; изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор. Оферти могат да се подават само за една позиция. Срокът за изпълнение е 180 дни. Изискванията към кандидатите са да са изпълнили през последните 5 години СМР и/или инженеринг на поне два сходни обекта: въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност като подмяна на дограма, топлоизолация и хидроизолация на покрив, фасадна топлоизолация, ремонт на ел. инсталация, ремонт на ОВК инсталация и/или подмяна на абонатна станция и/или изграждане на слънчева инсталация, ремонт на ВиК инсталация. Оферти се приемат до 3 декември 2015 г. 

Преустройство на Централната поща в София

2.65 млн. лв.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви за втори път поръчка за преустройство на ІV етаж на Централната поща в София, ул. "Гурко" №6. Първата поръчка е прекратена заради сгрешена тръжна документация. Преустроеният етаж ще се ползва от служителите на дирекция "Координация на програми и проекти", управляващ орган на новата оперативна програма "Транспорт". Сградата е обявена за исторически и художествен паметник на културата. Това означава, че намеси по фасадата, височината и застроената площ на сградата са недопустими. Преустройството засяга югоизточната и северната част на четвърти подпокривен етаж и ще обхване съществуващия ведомствен стол с прилежащи кухненски, складови и административни помещения. Пространството ще се организира като "отворен офис" с леки прегради от остъклени, фурнировани витрини. Инсталациите ще се проведат в окачения таван по метални скари. Вертикалната комуникация се осъществява по съществуващите стълбищни клетки към ул. "Гурко" и към ул. "Кузман Шапкарев". Предвидена е подмяна на два асансьора. Поради пълната амортизация на съществуващата LT ламарина тя се подменя изцяло с трислоен термопанел от 10 см. Дограмата е петкамерна РVС с усилен профил. Срокът за изпълнение е една година. През последните пет години участниците трябва да са изпълнили поне една сходна поръчка: строителство по чл. 137, ал. 1, т. 4, буква "б" от Закона за устройство на територията с минимална разгъната застроена площ от 1000 м2 или с капацитет от минимум 100 места за посетители. Оферти могат да се подават до 1 декември 2015 г.

Възстановяване на тротоарни настилки в Стара Загора

1.5 млн. лв.

Община Стара Загора обяви поръчка за изграждане, ремонт, реконструкция, поддръжка или възстановяване на тротоарни настилки на територията на общината. За изпълнението й ще се ползват предвидените бетонови плочи в таблицата за видовете работи. Конструкцията на тротоарните и алейните настилки се изпълнява от бетонови плочи върху дрениращ пясъчен слой, уплътнен на пластове по 10 см. При необходимост върху тротоарите се предвижда монтаж на стоманени антипаркинг колчета и тактилни плочи за осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение. В тези зони пешеходната настилка се скосява с наклони съгласно изискванията на Наредба №4 за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда на населението, включително на хора с увреждания, а бордюрите се снижават на нивото на платното за движение. Срокът за изпълнение е 60 дни. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от поне 500 хил. лв. Те трябва да са изпълнили поне 3 еднакви или сходни поръчки през последните 5 години: строителство, свързано с изграждане, ремонт, реконструкция, поддръжка или възстановяване на тротоарни настилки. Срокът за подаване на оферти е 25 ноември 2015 г.

Разширение на Първа английска и 112-о училище в София

1.49 млн. лв.

Столична община - район "Оборище", обяви поръчка за разширение на сградата на Първа английска езикова гимназия и 112 основно училище "Стоян Заимов" на бул. "Дондуков" 60, Етап 1А. Разширението обхваща три учебни корпуса. Предвидено е тяхното строителство да се извърши поетапно, като всеки от етапите ще бъде изпълнен и въведен в експлоатация независимо, за да не се прекъсва учебният процес. Етап 1А включва конструктивно укрепване, пристрояване и надстрояване на съществуващия Корпус 1. Корпусът е четириетажен, като два от етажите са съществуващи, а другите два са надстроени. Разположен е в североизточната част на имота, като е осигурена директна връзка с основната учебна сграда чрез стълбище. Основно изискване към този учебен корпус е необходимостта от запазване и укрепване на съществуващата конструкция на учебните зали и промяната на тяхното предназначение, както и пристрояването и надстрояването на допълнителни учебни и административни помещения. Предвидено е в този учебен корпус да се изпълнят: нов пътнически асансьор и стълбище, които да осигуряват необходимия достъп до всички нива, нови учебни зали с хранилища, 

нови административни помещения, санитарни възли, всички необходими входове и изходи за евакуация. Срокът за изпълнение е 18 месеца. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс за изпълнение на поръчката не по-малък от 374 хил. лв. Те трябва да са изпълнили поне три сходни поръчки през последните пет години. Оферти се приемат до 13 ноември 2015 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Бургас

1.24 млн. лв.

Община Бургас обяви поръчка за изпълнение на инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Тя е разделена на няколко позиции: №1 Блок 32, жк "Изгрев"; Обособена позиция №2 Блок 57, жк Изгрев"; №3 Блок 114, жк "Меден рудник"; №4 Блок 105, жк "Меден рудник"; №5 Блок 88, жк "Бр. Миладинови"; №6 Блок 27, жк Зорница; №7 Блок 101, жк "Меден рудник"; №8 Блок 403, жк "Меден рудник". Допустими разходи по поръчката са: за СМР; такива, свързани със заснемания, технически и/или работни проекти; разходи за авторски надзор; разходи, свързани с осигуряването на необходимите разрешителни документи, изискващи се от националното законодателство, включително и свързаните с тях такси, дължими на съответните компетентни орган; разходи, свързани с въвеждането на обекта в експлоатация. Оферти могат да се подават само за една обособена позиция. Срокът за изпълнение е 260 дни. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на сходни поръчки.