🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Застраховка на имуществото на ЕВН

12 млн. лв.

"ЕВН България Електроразпределение" ЕАД обяви поръчка за предоставяне на застрахователни услуги - застраховка "Щети на имущество", на две дружества - "ЕВН Електроразпределение" и "ЕВН Електроснабдяване". Договорът с избрания изпълнител ще влезе в сила на 1 януари 2016 г. и ще важи до 31 януари 2021 г. Максималният срок на действие на договора не може да надвишава 5 години. Той ще се подновява автоматично в края на всяка календарна година, в случай че няма предизвестие за прекратяване, изпратено от страните. Опцията може да бъде активирана единствено ако не е изчерпана стойността на договора. В случай на възникнала необходимост в периода на валидност на договора са възможни допълнителни доставки на услуги, посочени в предмета на договора. Точните количества ще бъдат съобразени с конкретната необходимост на възложителя в момента, когато такава е възникнала. Кандидатите трябва да имат международно признат кредитен рейтинг поне Standard & Poor’s (BBB), издаден от кредитна агенция Standard & Poor's Financial Services LLC или еквивалентен такъв, оценен от друга международно призната кредитна агенция, или да представят презастрахователни гаранции от компанията майка или друг презастраховател с кредитен рейтинг поне Standard & Poor’s (ВВВ), като гаранциите следва изрично да указват презастрахователно покритие за посочените в "Техническите изисквания" рискове – 100%. Оферти се приемат до 30.11.2015 г.

Зареждане с гориво за автомобилите на ЧЕЗ

10 млн. лв.

"ЧЕЗ Разпределение България" АД обяви поръчка доставка на горива чрез система за зареждане при условията на безналично плащане с кредитни карти на автомобилния парк на дружеството. Прогнозните количества гориво, което ще бъде доставено за целия период на договора (три години), е: бензин А-95 - 2050 тона; дизелово гориво - 3045 тона. Прогнозната сума по договора е 10 млн. лв. Изискванията към кандидатите са да са изпълнили през последните 3 години еднакви или сходни поръчки на стойност минимум 5 000 000 лева, като поне една от доставките следва да е за минимум 500 автомобила. Оферти се приемат до 3.12.2015 г.

Денонощна физическа охрана в бежанските лагери

1.9 млн. лв.

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет обяви поръчка за осъществяване на денонощна физическа охрана в териториалните поделения на ДАБ по три обособени позиции: Обособена позиция №1: Регистрационно-приемателен център - гр. София, кв. "Овча купел" (прогнозна цена 590 хил. лв. за две години); Обособена позиция №2: Място за настаняване на лица, подали молби за международна закрила, гр. София, кв. "Военна рампа" (прогнозна цена 426 хил. лв. за две години) и Обособена позиция №3: Регистрационно-приемателен център - гр. Харманли (885 хил. лв. за две години). Участниците трябва да са изпълнили най-малко две сходни услуги: охрана (физическа охрана, СОТ, видеонаблюдение и др.) на административни сгради, офиси, бизнес центрове и др. Те трябва да разполагат с техническото оборудване и сили за реагиране (например: дежурен оперативен център, дежурни автомобили, допълнителен ресурс от охранители, които да окажат помощ на обектите при кризисни ситуации, и др.). Охранителите трябва да са преминали професионално обучение. Оферти се приемат до 9.12.2015 г

Изграждане на система "Макроикономическа статистика - Финансова статистика и нефинансови национални сметки"

920 хил. лв.

Националният статистически институт обяви поръчка за изграждане на информационна система "Макроикономическа статистика - Финансова статистика и нефинансови национални сметки". Тя включва разработване, инсталация, пускане в експлоатация, гаранционна поддръжка на системата, както и обучение на персонала на възложителя. В предмета на поръчката е включено обучение на служители на НСИ за работа с изградената система. Изпълнителят по договора трябва да осигури гаранционна поддръжка на изградената платформа за период от 24 месеца (минимум), считано от датата на подписване на приемо-предавателен протокол за внедряване на системата съгласно условията, описани в Техническото задание. Срокът за изпълнение е 10 месеца. Участниците трябва да разполагат с 300 000 лева собствен финансов ресурс. Te трябва да имат опит в областта на предмета на поръчката: през последните 3 години да са реализирали сходни поръчки за национални или териториални (общински) институции или за значителни корпоративни клиенти (фирми) със значителен брой потребители (над 200) със следните характеристики: услуга за проектиране, разработка, внедряване и поддръжка на минимум 1 информационна система с многослойна архитектура; или реализирана и внедрена минимум 1 ИС с подобна комплексност във функционално отношение според Техническата спецификация; или минимум 1 интерфейсен софтуер за оперативно взаимодействие/обмен на данни между информационни системи, които са разработени, внедрени и функциoнират самостоятелно. Оферти се приемат до 8.12.2015 г.

Разрушаване на база на НОИ на морето

666 хил. лв.

Националният осигурителен институт обяви поръчка за изготвяне на проект и разрушаване на съществуваща сграда и изграждане на прилежаща инфраструктура в поземлен имот в гр. Варна, курортен комплекс "Св. св. Константин и Елена", собственост на НОИ. Тя обхваща изготвяне на инвестиционен технически проект, геодезично заснемане и изпълнение на строителни дейности, свързани с премахването на съществуваща сграда, включително и основите и свързаните с това третиране и управление на строителните отпадъци, изкореняване и извозване на дървесните видове и храсти в имота, подравняване на опразнения терен и изпълнение на нова ограда по границите на имота. Срокът за изпълнение е 270 дни. Изискванията към кандидатите са да имат опит с разрушаване на сгради с минимална разгъната застроена площ 3000 кв.м и/или строителни съоръжения с минимален обем 2000 куб.м. Те трябва да имат изпълнени поне два подобни договора. Оферти се приемат до 20.11.2015 г.

Преводачи към Гранична полиция

535 хил. лв.

Главна дирекция "Гранична полиция" обяви поръчка за предоставяне на преводачески услуги. Тя е разделена на две обособени позиции: 1. Писмен превод от български език на чужд/и език/ци и от чужд/и език/ци на български език; 2. Устен превод (симултанен и консекутивен) от български език на чужд/и език/ци и от чужд/и език/ци на български език. Преводите ще се извършват от и на следните езици: Първа група: арабски, кюрдски, фарси, пущу, урду, дари, английски, френски, турски. Втора група: английски, немски, френски, испански, италиански, руски, румънски, украински, гръцки, турски. В отделни случаи може да бъдат заявявани преводи и на други езици: Първа група: други ирански езици и индоарийски езици; Втора група: други официални езици на ЕС, сръбски, унгарски, хърватски, албански, черногорски, молдовски, грузински език и други. При необходимост Възложителят си запазва правото да заявява преводачески услуги от/на български език на/от други чужди езици, които не са изрично упоменати. Срокът на договора ще е една година. Участниците трябва да притежават валиден сертификат БДС EN 15038:2006 или еквивалент, в който са определени изискванията за доставяне на качествени преводачески услуги. Кандидатите трябва да са изпълнили най-малко три услуги, еднакви или сходни с предмета на настоящата поръчка, през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Оферти се приемат до 23.11.2015 г.

Все още няма коментари
Нов коментар