Аутсорсинг компанията Telus ще се разрасне с 500 души през 2016 г.

Отскоро дружеството развива и звено с IT специалисти, където вече са заети около 25 души

Ксавие Марсенак, президент на Telus Interantional Europe
Ксавие Марсенак, президент на Telus Interantional Europe
Ксавие Марсенак, президент на Telus Interantional Europe    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Ксавие Марсенак, президент на Telus Interantional Europe    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

10

хил. служители в България и Румъния е целта на компанията до 2020 г.

Най-голямата компания за аутсорсинг в България - Telus Interantional Europe, ще увеличи персонала си с 500 служители до края на годината. По-голямата част от новите попълнения на екипа ще са в пловдивския офис на фирмата. Oчаква се около 20% от тях да са чужденци, ако се наложи. Това обявиха от ръководството на компанията в сряда. Освен разширението в България от компанията планират да разкрият около 400 нови работни места и в Румъния, където до момента работят 600 души. Така се очаква европейското звено на канадската Telus да достигне 3500 служители.

Telus Interantional Europe, позната като "Колпойнт Ню Юръп", до момента има около 2 хил. служители в България. Около 1800 от тях са заети в двата офиса на компанията в София, а останалите в Пловдив. Бизнесът на компанията е в сектора на аутсорсинга, а българското звено обслужва около 50 световни компании, основно в секторите телекомуникации и технологии, дигитални услуги, логистика, туризъм, гейминг и финанси. Малка част от софийското звено работи и за фармацевтичната индустрия. Отскоро Telus развива и IT звено, в което до момента са заети около 25 инженери, каза за "Капитал Daily" Ксавие Марсенак, президент на Telus Interantional Europe.

Компанията предоставя обслужване на 35 езика, което е и една от причините около 30% от служителите в България да са чужденци.

Големи темпове на ръст

"Резултатите на Telus Interantional Europe за 2015 г. са повече от добри – приходите бележат ръст от 73%, достигайки 39.7 млн. евро", коментира Марсенак. От ръководството не дават точна стойност на приходите на ниво България, но споделят, че местният бизнес отговаря за около две трети от оборота на компанията в Европа. За предходната 2014 г. дружеството "Колпойнт Ню Юръп" регистрира приходи от близо 32 млн. лв. За миналата година в развитието на компанията и технологии са вложени 5 млн. евро, коментира Марсенак. Очакванията на ръководството за 2016 г. са за леко забавяне на темповете на ръст до около 50% на годишна база, но продължаване на развитието. За 2020 г. Telus си поставят амбициозната задача да достигнат оборот от 200 млн. евро и 10 хил. служители.

Кои са Telus International Europe

Компанията е многоезичен контактен център, който предоставя аутсорсинг и бизнес процеси и техническо обслужване. Ксавие Марсенак и Филип Угринов основават "Колпойнт Ню Юръп" през 2004 г. с екип от около 20 души. През 2007 г. е открит и филиалът в Румъния, като там до момента има офиси в Букурещ и Крайова. Фирмата има и филиал в Манчестър. От 2012 г. "Колпойнт Ню Юръп" е част от световната компания Telus International, която е активна в Канада, САЩ, Латинска Америка и Филипините. В световен мащаб компанията има нас 20 хил. служители, комуникиращи на над 35 езика.

Telus International е глобално дъщерно дружество на канадската телекомуникационна компания Telus и има годишни приходи от 8.77 млрд. евро и 14 млн. клиенти.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    carmello avatar :-?
    carmello
    • - 3
    • + 3

    поредните телефонисти......

    интересно заплатите в Пловдив дали ще бъдат конкурентни с тези в София, или в прованса да мрат с по 500 лева

    Нередност?
  • 2
    yez18383939 avatar :-|
    Pronto
    • - 3
    • + 5

    Ще бъдат конкурентни с тези в Пловдив. Както тези в София са конкурентни за София, а не за Торонто.

    Нередност?
  • 3
    m17 avatar :-|
    m17
    • - 1
    • + 3

    До коментар [#2] от "Pronto":

    Това междо другото бързо се променя. Ако се огледате в професионалните сайтове, ще видите много обяви с местоположение "телеуърк" в които изрично се упоменава че хич не ги интересува откъде ще работите. В обявите на щатските фирми се споменават и нивата, примерно 50 долара на час за много опитен човек. И доста българи на които им стиска работят така за споменаните международни заплати.

    Нередност?
  • 4
    riazor_bg avatar :-|
    riazor_bg
    • - 2
    • + 1

    До коментар [#1] от "carmello":

    С толкова неграмотна работна ръка и икономисти на килограм може да се радмане на такива работни места...

    А щом има желаещи, значи са better off така

    Нередност?
Нов коментар