🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Германската хотелска верига Maritim стъпва в България с хотел в "Албена"

Компанията е сключила договор за управление на петзвездния "Парадайз блу" в курорта

Петзвездният "Парадайз блу" в Албена бе отворен през 2017 г. и към момента е най-луксозният хотел и с най-високи цени в курорта
Петзвездният "Парадайз блу" в Албена бе отворен през 2017 г. и към момента е най-луксозният хотел и с най-високи цени в курорта
Петзвездният "Парадайз блу" в Албена бе отворен през 2017 г. и към момента е най-луксозният хотел и с най-високи цени в курорта    ©  Капитал
Петзвездният "Парадайз блу" в Албена бе отворен през 2017 г. и към момента е най-луксозният хотел и с най-високи цени в курорта    ©  Капитал
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Германската хотелска верига Maritim, която управлява 48 обекта в осем държави, стъпва на българския пазар. Компанията е подписала франчайз договор за управление с "Албена" АД за най-новия хотел в курорта - петзвездния "Парадайз блу", отворен през 2017 г. Договорът между двете дружества е подписан на 15 октомври, става ясно от обявление на "Албена" до борсата.

През последните три години се засилва интересът на морските хотелиери към сключване на договори с международни вериги, които обаче са предимно към големи туроператори.

Нов играч в морския туризъм

Пред "Капитал" Димитър Тачев, зам.-директор "Маркетинг и продажби" в Албена, съобщи, че договорът е дългосрочен. "Основната мотивация за сключване му са високите стандарти на работа на веригата", съобщи Тачев, допълвайки, че германският пазар е и ключов за хотела.

Групата Maritim е създадена през 1969 г. в Германия, където управлява 33 обекта. От 2004 г. тя има и международно покритие, като към момента присъства в още седем държави - Китай, Турция, Испания, Холандия, Малта, Египет, Мавриций. Към нея попадат както градски хотели със силен фокус върху събитийния туризъм, така и ваканционни, включително морски, в близост до езера, голф игрища и др. Всички хотели са с четири и пет звезди.

Хотел "Парадайз блу" в Албена бе отворен през лятото на 2017 г. на първа линия до плажа на мястото на бившите бази "Камелия" и "Доростол". Обектът е петзвезден, разполага с 238 стаи и апартаменти, заведения, басейни, СПА зона, голям конферентен център и др. В момента "Парадайз блу" е хотелът с най-високи цени в курорта и работи в периода между април и октомври.

Сътрудничеството с международни вериги се засилва

През последните две години се засилва интересът на българските хотелиери по Черноморието към сключването на договори за управление с международни вериги, основна част от които са към големи туроператори, а не хотелиерски групи, какъвто е случаят с "Парадайс блу". Taка присъствието си в страната засилват вериги като Family Life, Suneo, Club Calimera, Sentido и др., които съответно са част от туроператорите TUI, Der touristik, Thomas Cook. През следващата година трябва да отвори и новоизграждащият се хотел на мястото на бившия "Астория" в Златни пясъци, който ще бъде част от веригата RIU, собственост на туроператорската група TUI.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    olga_kokoshkina avatar :-|
    olga_kokoshkina
    • - 1
    • + 2

    Хотелът изглежда доста модерен и луксозен (от снимките в booking), без да е кичозен. Добра новина е че повече международни хотелски вериги идват в България - това носи и повече туристи.

    Нередност?
  • 2
    myspam avatar :-|
    myspam

    Не го разбирам това решение на Албена. Целия курорт, хотелите, плажа инфраструктурата е тяхна и добре е развиват, управлението на хотелите им е може би едно от най-добрите в България, цените са доста високи , заетостта е много добра. Странно, защо ще дават най-хубавия си хотел под наем ?

    Нередност?
Нов коментар