🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Софтуерната Milestone Systems откри нов офис в София

Компанията, която разработва софтуер за видеонаблюдение, се нанесе в по-голям офис и ще търси още служители

Финансовият директор на Milestone Systems Ларс Ларсен по време на откриването на новия офис в София
Финансовият директор на Milestone Systems Ларс Ларсен по време на откриването на новия офис в София
Финансовият директор на Milestone Systems Ларс Ларсен по време на откриването на новия офис в София    ©  Milestone Systems
Финансовият директор на Milestone Systems Ларс Ларсен по време на откриването на новия офис в София    ©  Milestone Systems
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Производителят на софтуер за видеонаблюдение Milestone Systems отвори нов офис в София, в който ще работят 150 служители на фирмата. Той се намира преди жк "София парк" и заменя стария дом на компанията, който се намираше в жк "Изток". От компанията коментираха пред "Капитал", че фирмата ще продължи да наема нови служители в столицата.

За 2017 г. българското дружество "Майлстоун Системс България" отчита приходи от 10.8 млн. лв., което е повишение от 18.6% спрямо 2016 г. Общо приходите на цялата група за 2018 г. са 138 млн. евро, от които 59.5 млн. идват от региона на Европа, Близкия изток и Африка, в който влиза и България. Печалбата за периода е 22.7 млн. евро, но от фирмата не дават разбивка по държави за изминалата година и все още няма публикуван отчет в Търговския регистър.

Растящата София

София е един от най-важните центрове за Milestone. Общо по света базираната в Копенхаген компания има 658 служители, от които 150 се намират в българската столица. Пред "Капитал" Ларс Ларсен, главен финансов директор в Milestone Systems, коментира, че фирмата ще продължи да наема нови служители, като освен в София компанията ще търси разширение и в офисите си в Барселона и Копенхаген.

Местният екип подпомага партньорите на компанията в продажбата на продукти и услуги, осигурява техническа поддръжка и работи върху допълнителното развитие на продуктите. "В България се намира и нашият денонощен екип поддръжка, отговорен за мониторинга на цялата инфраструктура на Milestone", коментира Ларсен. "Местният екип за развойна дейност се занимава с разработването на облачни услуги за крайни клиенти и партньори на Milestone, софтуерното разработване на различни компоненти от нашата платформа за видеонаблюдение, както и техническото осигуряване на непрекъсваема работа при клиента."

През последната година компанията инвестира масово в отваряне на нови офиси и развойни центрове. Освен смяната на офиса в София Milestone Systems са отворили нови локации в Австралия, Мексико, САЩ, Холандия, Швеция и Великобритания. От компанията не коментират каква е инвестицията за отварянето на новите офиси, включително българския. Общо фирмата е представена в 22 страни.