Dahua Technology представи термокамери за превенция и контрол на температурата и признаци на вирусни симптоми

Интелигентният уред гарантира бързина, точност и безопасност

Dahua Technology представи термокамери за превенция и контрол на температурата и признаци на вирусни симптоми
Dahua Technology представи термокамери за превенция и контрол на температурата и признаци на вирусни симптоми
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Коронавирус разпространението в Европа расте и според повечето медицински специалисти все още не достигнало пика си към днешна дата. Извънредното положение в България наложи вземането на адекватни и съвременни мерки за превенция и контрол на разпространение на епидемията от COVID-19. Работи се едновременно чрез нормативни, хигиенни, организационни, социални мерки и дейности.

Високите технологии също се развиха взривно в посока детекция и превенция на лица с вирусни симптоми и телесна температура над нормата.

Само за последните три месеца технологичният гигант Dahua Technology създадe, разви и внедри за рекордно кратък срок решение - комбинация от видеонаблюдение, лицева детекция, изкуствен интелект и термално високоточно измерване на телесна температура.

Едно от решенията, които Китай взе за справяне с епидемията, е инсталирането на термовизионни камери за измерване на телесната температура на хора, преминаващи през жп гари, летища, болници, училища, търговски центрове и други обществени места, като по този начин значително ограничи разпространението на вируса. Факт е, че Китай е сред малкото държави, успели да предотвратят разпространението на коронавируса с мерките си от организационно и технологично естество.

Предимства

Хибридната термална камера, която Dahua Technology представи и внедри вече в няколко държави по света, измерва температурата на човешкото тяло с изключително висока точност.

При сравнение с традиционния начин за измерване на телесната температура - допир на термометър до челото, камерата значително подобрява скоростта и точността, а в същото време безконтактното измерване премахва напълно риска от инфекция при допира на един и същи уред до различни лица.

С помощта на термометър за челото, за да се измери температурата на 5000 души, са необходими около четири часа и половина, тъй като за измерване на температурата на един човек са необходими поне 3 секунди. При детекция и измерване чрез термовизионната термална камера на Dahua за същия брой хора ще са необходими само 30 минути, защото нейния капацитет е по трима души в секунда. Освен това точността на измерванията е изключително висока - ±0.3°C.

"Камерата установява телесната температура на човека, без значение от това дали е с маска, очила или каска. Тя отчита и температурата на заобикалящите човека предмети, например горещ чай, кафе или други обекти, различни от човешкото тяло, като алармира само тогава, когато температурата на човешкото тяло е над допустимата граница, независимо от топлината на останалите предмети", поясниха специалистите от Dahua Technology.

Приложение

Хонконг - финансовата столица на Азия, също пострада сериозно от епидемията COVID-19. Решението на Dahua вече е внедрено в локални бизнес комплекси, в банки, фирмени паркове и други обществени места. За да осигурят безопасно и безпроблемно възобновяване на работата, редица големи корпорации, например Paul Y. Engineering Group Ltd., инсталираха термалните камерите на Dahua в своите централни офиси и дъщерни дружества, за да подобрят безопасността на работното място на хилядите си служители.

"Решението на Dahua Technology ни помогна да открием и изолираме само за няколко часа редица подозрителни случаи и ние високо оценяваме това", коментира потребител от Хонконг.

Камерите са на "фронтовата линия" още от началото на епидемията, като безспорно помагат за превенцията и контрола на вирусни симптоми на летища, жп гари, болници, училища и други обществени места в цяла Азия. Отличават се с висока точност и ефективност, силна адаптивност, бързо и лесно внедряване.

Уникалното в технологията е, че системата се самокалибрира в реално време и независимо от промените в околната средата, като отваряне и затваряне на врати, старт и стоп на климатични системи, внезапно преминаване на много посетители, натрупване на чакащи или спиране/пускане на сградно осветление - измерването остава точно в посочените параметри. Не се налага сервизиране при промяна на настройките на климатичните системи на сградите или при смяна на годишните сезони.

В съседните на България страни - Турция и Гърция, вече са доставени, инсталирани и функционират голямо количество хибридни термални камери на Dahua Technology.

В страната фирма SysTeh Bulgaria - национален лидер в доставката, адаптирането и подготовка на проекти и решения за видео-ориентирани интелигентни продукти, е готова да предостави на българската индустрия незабавен достъп до това изпитано и работещо решение на Dahua Technology.