🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Български пощи" спират пратките за САЩ и други страни

Причините са по-малкото или направо липсващите полети, което изисква постоянна адаптация на логистиката

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Български пощи" временно спира приемането на изходящи международни препоръчани и непрепоръчани пратки и колети и куриерски услуга (EMS пратки) за редица страни. Това включва кореспондентски пратки, малки пакети, печатни произведения и секограми. В списъка на недостъпните държави е САЩ.

Съобщението на държавните пощи към клиентите е от 15 октомври. Мярката се налага поради отменени полети на авиокомпаниите, както и заради големите забавяния в транспорта и доставката на пратки в значителен брой държави във връзка с предприетите мерки за ограничаването на коронавирус в световен мащаб. Така обработката на пратките в повечето страни отнема повече време от обикновено, обясняват от компанията.

От началото на пандемията държавните пощи са в постоянно обновление на актуалната информация за изпращането и приемането на пратки. На сайта на компанията са отбелязани държавите и вида на пратките, които могат да се изпратят, като данните постоянно се актуализират.

"Тези обстоятелства водят до невъзможност за изпълнение на параметрите на услугите и стандартите за качество. "Български пощи" динамично следи ситуацията и търси възможности за възобновяване на спрените международни услуги. Работим по намиране на алтернативни решения, включително замяна на авиопревози с автомобилен транспорт, където това е възможно", написаха още от компанията.

Поради мерки във връзка с COVID-19 колетите, препоръчаните и EMS пратки може да се доставят извън установените стандарти и срокове съгласно разпоредбите в страната на местоназначение.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар