nPloy са авторите на първата българска мрежа за създаване на професионални връзки

За една година над 25 000 потребители ползват услугата

nPloy са авторите на първата българска мрежа за създаване на професионални връзки
nPloy са авторите на първата българска мрежа за създаване на професионални връзки
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Представете си следната ситуация. Висококвалифициран експерт с няколко години опит и добре платена работа решава, че има нужда от промяна. Доволен е от настоящата си позиция и от работодателя, но иска да е в крак с най-актуалните за него професионални възможности. Лошото е, че няма време да чете обяви, които често не включват важни детайли относно предлаганата позиция. А и не иска да рискува сегашното си положение и да разкрие намеренията си, все пак времената са несигурни. Какво ще направи в тази ситуация? Вероятно нищо. Продължава, докато нуждата за промяна стане наложителна.

Такива са били и преживяванията на създателите на nPloy и поради това са решили преди година да разработят първата българската мрежа за създаване на професионални връзки. Само с няколко клика на телефона си можеш

да си създадеш профил

и да кандидатстваш анонимно или ако не търсиш нова работа активно, можеш да изчакаш компании да ти предлагат работни позиции на база профила ти - бързо, лесно и най-вече със скрити лични данни или поне докато интересът между теб и компанията, предлагаща позицията, не е взаимен.

Услугата вече се ползва от над 25 000 активни потребители, а броят на компаниите, които са се регистрирали и предлагат актуални позиции, надхвърля 150. Всяка обява съдържа ключова за кандидата информация, включително и размера на предложената заплата. Така всичко е ясно и прозрачно. Но за да се получи свързването, талантът също трябва да посочи очакванията си за финансово възнаграждение.

Много са

ползите от nPloy и за работодателите

Чрез специални алгоритми платформата насочва публикуваната обява към най-правилните таланти, отговарящи на техните основни критерии, спестявайки ценно време и ресурси. Създадената база от висококвалифицирани професионалисти гарантира голямо разнообразие и възможност за предлагане на различни позиции в сферата на ИТ, аутсорсинг, финанси, продажби, маркетинг и др.

Въпреки че платформата запазва анонимността на кандидата, работодателите имат на разположение достатъчно информация като професионалния му опит и образование, за да преценят адекватно дали биха искали да преминат към следващия етап и да предложат среща с него. Предимство за компаниите е и фактът, че не заплащат такса, докато не одобрят кандидата. Едва тогава профилът му се отключва изцяло за тях.

Фактът, че целият процес на кандидатстване - от създаването на профил до провеждането на интервю за работа, се извършва на едно място е ключов и силно предимство на услугата. Трябва да отбележим, че създателите на nPloy следят внимателно средата и добавят на иновативното решение нови функции и подобрения спрямо променящите се пазарни и човешки потребности. Отскоро освен възможност за провеждане на разговор чрез чат, те включиха и директен видео разговор в платформата.

Мечтата на българските предприемачи е изобретението им и положителният му ефект върху хората да намерят мястото си и на пазари извън страната. В момента те се подготвят за покоряването на съседни страни от Източна и Централна Европа, а плановете им включат разрастване и към по-големи държави отвъд океана.