Комплексът на Валентин Златев в Правец става Hyatt в края на тази година

В началото на март започва ремонтът на базата

Столичният Hyatt заработи през есента на 2020 г.
Столичният Hyatt заработи през есента на 2020 г.
Столичният Hyatt заработи през есента на 2020 г.    ©  Цветелина Белутова
Столичният Hyatt заработи през есента на 2020 г.    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Комплексът на Валентин Златев в Правец сменя бранда си от RIU на Hyatt Regency. Това съобщиха от "Тера тур сервиз" - компанията, в която е концентриран бизнесът с хотели на бившия генерален директор на "Лукойл България".

Промяната е очаквана, след като в края на лятото на миналата година стана ясно, че Златев се разделя с бранда RIU, под който бяха всичките му обекти без столичния хотел на паметника "Левски".

Имотът, който разполага с 242 стаи, ще бъде ремонтиран основно за привеждането на хотела в съответствие с изискванията на Hyatt. Ремонтът е трябвало да се случи по-рано, но е бил отложен заради COVID-19 и датата на започването му е 1 март. От началото на годината той е в системата за резервации без брандинг, като плановете са за присъединяване към марката Hyatt Regency в края на годината със завършването на ремонта. Това ще е и вторият Hyatt в България след софийския.

Hyatt в София и Правец

"Pravets Resort изгради своето име и се наложи като предпочитана дестинация за MICE (Meeting, Incentives, Conferences and Exhibitions) организаторите на българския пазар. С помощта на Hyatt се надяваме да излезем и на международния такъв", коментират от "Тера тур сервиз". От българската компания обясняват, че изборът на Hyatt за бранд на хотела в Правец е бил логичен заради възможните синергии между двата хотела, които се намират на по-малко от час разстояние един от друг. "На базата на два хотела с общо над 400 помещения и персонал над 300 души можем да постигнем още по-голяма ефективност и резултати", казват от компанията.

Съвместните действия предстоят в сферата на търговията и маркетинга, както и в административното управление, доставките, човешките ресурси. С ремонта предстои цялостно обновление на хотелските стаи, нова концепция за ресторанта и бара, ресторант със специална кухня, нощен бар, разширен и обновен конферентен блок за 500 души.

И останалите от веригата

Златев разполага с пет хотела на морето (Обзор, Слънчев бряг и Свети Влас), като до края на 2022 г. и за тях беше обявено, че ще се разделят с бранда RIU.

Морският хотелиерски бизнес на Златев започва през 2002 г., като на мястото на старата почивна база на Строителни войски и сержантските стаи в Обзор се появява Helios Beach (през 2003 г. е брандиран с марката RIU). Пак в Обзор Златев има и още един нов и по-голям хотел - RIU Helios Bay. Третият от групата - RIU Helios, се намира в Слънчев бряг. Пак в Слънчев бряг е и петзвездният RIU Palace Sunny Beach. Той е съсед с другия хотел на компанията на това място - RIU Helios Paradise. Той беше открит през 2015 г. след инвестиция 100 млн. лв., като там преди години се намира някогашният белодробен санаториум между Слънчев бряг и Свети Влас.

Златев ще строи и лоджове за туристи в Танзания. Инвестицията ще е в размер между 65 млн. и 72 млн. долара, като част от тях вече са изразходвани за разработване на дизайн и придобиване на права. Обектите ще са три в Национален парк Серенгети, в Национален парк Тарангире, където ще има сафари лоджове, и постоянен палатков лагер в Национален парк Лейк Маняра. Очаква се те за заработят за туристи през 2023 г.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    svetlozar_savov avatar :-P
    SS
    • + 1

    Ако ще Ritz да стане , ще е все същата ребрандирана дупка ...

    Нередност?
  • 2
    pqj46516740 avatar :-|
    pqj46516740
    • + 1

    Санаториалното място, което разрушиха във Свети Влас, за да изградят болезнено кичозната кочина Хелиос, беше УНИКАЛНО. Имаше защитени растения и животни. Спомням си го до последния му момент! Сега нека да използват същата 'стратегия' в Танзания!

    Нередност?
Нов коментар