🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

HRS продължава да се разраства в страната и чужбина

Българската компания за човешки ресурси вече отвори новия си офис във Варна и съвсем скоро ще стартира дейност в Германия

HRS продължава да се разраства в страната и чужбина
HRS продължава да се разраства в страната и чужбина
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Една от водещите агенции за подбор и администриране на кадри в страната, HRS, разраства дейността си у нас и в чужбина, като разширява офисната си мрежа на стратегически локации. Към момента компанията има офиси в София, Пловдив и Букурещ, а по-рано тази година отвори такъв и във Варна. В следващите месеци тя ще продължи експанзията си, навлизайки и на немския пазар с филиал в Мюнхен.

Изборът на агенцията да продължи експанзията си от Варна съвсем не е случаен, тъй като градът е един от най-бързо разрастващите се в икономическо отношение в страната. Той е на трето място по брутен вътрешен продукт, който е отбелязал ръст с около 14.3% през 2021 спрямо предходната година според данните на НСИ. Именно заради това присъствието на HRS в града ще подпомогне установяването им като лидер на родния пазар в сектора на човешките ресурси, а същевременно компанията ще спомогне със задоволяването на нарастващата нужда от техните услуги както за кандидати, така и за работодатели в морската столица.

Освен това HRS гледа и към нови хоризонти. Агенцията иска постепенно да навлезе и в други държави, като до този момент единственият им чуждестранен офис е този в Румъния. Тя избира именно Мюнхен като следваща стъпка от международното си разрастване. Това решение е логично, предвид факта, че Германия е най-голямата икономика в Европа, а баварската столица е дом на множество големи компании, стартъпи и технологични фирми, както и милиони висококвалифицирани кандидати, търсещи работа в града.

По думите на управляващия партньор на HRS, Кирил Бораджиев, офисът в Мюнхен ще бъде само началото на международното разрастване на българската агенция за подбор и администриране на персонал. Тя се готви да инвестира в развитието на дейността си и в други големи градове извън страната в най-близко бъдеще, с което целта е HRS постепенно да се превърне в играч на европейския пазар за човешки ресурси. Това ще помогне значително на връзката и обмена на кадри между България и Германия, както в посока изпращане на наши инженери и висококвалифицирани кадри там, така и привличане на хора, от които има нужда нашият бизнес.

За агенцията

HRS е агенция за подбор и администриране на персонал, която вече над 11 години помага на установени компании и стартъпи да разрастват екипите си с най-подходящите за тях кадри, както и на кандидати да намерят мечтаната си работа. През това време HRS печели 50+ награди и отличия, сред които първо място за "Иновации в подбора на персонал". Част от клиентите, с които работи, са Metro, BIC, Cargotech, A1, eMag, Progress, Decatrlon и много други. Компанията има силно развити отдели за подбор на кадри в ИТ сферата, както и аутсорсинг индустрията. Част от услугите, които предлага компанията, са пейрол, employer branding, администриране на персонал, аутсорсинг и др.