НА ЖИВО от 09:00 ч.:
Среща на бизнеса от Черноморието

Празниците за повечето търговски вериги в САЩ няма да са весели

Традиционните магазини очакват по-малко приходи през коледния сезон заради нарастващия брой онлайн поръчки

Традиционните вериги магазини в Америка очакват спад в продажбите по Коледа
Традиционните вериги магазини в Америка очакват спад в продажбите по Коледа
Традиционните вериги магазини в Америка очакват спад в продажбите по Коледа    ©  Reuters
Традиционните вериги магазини в Америка очакват спад в продажбите по Коледа    ©  Reuters
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Американските вериги магазини се подготвят за спокоен край на финансовата година под нарастващо напрежение от онлайн конкуренти.

Очаква се онлайн продажбите да отбележат ръст през коледния сезон с 18.4% в сравнение с 2018 г., прогнозират от IHS Markets. Електронните магазини задминават по продажби физическите, а според очакванията потребителите ще похарчат с 6% по-малко средства в големите универсални магазини през тази година, съобщава Financial Times.

Състоянието на традиционните вериги магазини е мрачно предвид постоянно понижаващите се цени на акциите им през последните години. Акциите на група от 48 големи вериги в момента се равняват на 20% от стойността на еквивалентен брой онлайн магазини.

Инвеститорите загубиха надежда в големи ритейлъри като Macy’s. Акциите на компанията се сринаха с 49% тази година и тя е най-лошо представилата се в индекса S&P 500.

"Онлайн търговията не показва никакви признаци на забавяне, коментира Джеймс Бонакер от IHS Markets. Потребителите все повече използват и правят покупките през мобилните си телефони, таблетите и компютрите си."

Веригата магазини Target успя да се изправи на крака, след като беше подложена на огромен натиск от Amazon. Компанията се завърна на онлайн пазара, като предостави възможност на клиентите да получават поръчки директно от магазините. Благодарение на това акциите й се покачиха с 90% само през тази година.

Все още няма коментари
Нов коментар