🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Любимците на Уолстрийт

За няколко компании сякаш не е имало мечи пазар. Или поне вече е забравен

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

За някои компании на фондовите борси криза сякаш не е имало или тя отдавна е отминала. Ясен индикатор за това е представянето на акциите им. Докато S&P 500 още е под историческия си връх от 19 февруари, от който започна и сривът, при някои акции той дори е преодолян. В тази група са онлайн ритейлърът Amazon и платформата за онлайн магазини Shopify. Разбираемо социалната изолация принуди хората да си останат вкъщи, което увеличи продажбите им.

Netflix и Zoom вече едва ли имат нужда от представяне. Платформата за видеострийминг повиши силно абонатите си по света, което се харесва на инвеститорите. Услугата за видеоконференции Zoom също се радва на засилен интерес, като пръчка в колелото на растежа за кратко се оказа хакерският пробив в системата.

Звезда напоследък е Beyond Meat. Компанията произвежда заместител на месото на растителна основа, а дефицитът на говеждо и свинско, който създаде кризата, само помогна на представянето й. От дъното на 18 март акциите на компанията са се повишили с 85%, макар все още да са под нивото им от 19 февруари. От дебюта си на борсата преди година те са на плюс, но далеч от върха, достигнат през юли 2019 г. от 235 долара за акция.

Тази седмица компанията публикува и отчет за първото тримесечие, с който изненада приятно пазара. Beyond Meat излиза на печалба от 1.8 млн. долара при загуба година по-рано. Приходите й са нараснали с над 140% до 97.1 млн. - достатъчен повод акциите да поскъпнат с цели 7% веднага след обявяването им.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    schmittt avatar :-|
    неа грижи

    МЕЧИ пазар! Реципрочния как ще го преведете, БИКОВ ли?

    Нередност?
Нов коментар