SAP и Lufthansa търсят блокчейн решения в авиацията

Кандидатури за съвместния им конкурс могат да се подават до 31 август

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Стартъпи и млади разработчици могат да се включат в първия съвместен конкурс на SAP и Lufthansa, който цели да отличи най-добрите блокчейн базирани решения в областта на авиацията. Софтуерната компания заедно с авиопревозвача търсят проекти, които биха могли да оптимизират изживяването на пътниците и да улеснят процесите, свързани с доставка и поддръжка на авиокомпаниите. Двете компании ще помогнат на най-добрите проекти да бъдат реализирани.

Условия за участие

Участниците могат да подават предложенията си в конкурса в три категории. Това са Traveler challenge, в която се търсят идеи с добавена стойност за пътуващите, Airline challenge, където фокусът е подобряване на управлението на авиолиниите, и категорията Supplier challenge, в която се търсят решения, свързани с авиационната верига за доставки – от проследяване на документи, дигитализация, прозрачно удостоверяване на документация и др. Заявките се приемат най-късно до 31 август на сайта на състезанието.

Сред условията за участие са екипите да бъдат в ранен етап от развитието на проекта си и да нямат регистрирана компания, както и да имат възможност да пътуват за следващите етапи от състезанието. Всеки блокчейн проект пък трябва да представлява решение на един конкретен проблем в избрана категория.

Участниците, които бъдат избрани да продължат напред във втория кръг от състезанието, ще преминат през менторска програма, в която блокчейн специалисти от SAP и Lufthansa ще им помогнат да развият идеите и уменията си за презентиране.

Финалът на надпреварата ще се проведе през октомври във Франкфурт, където финалистите ще представят идеите си пред борда на директорите на двете компании, а победителите ще имат възможност да реализират проектите си, като допълнително получат и офис пространство в Берлин за три месеца. От организаторите изрично посочват, че няма да получат процент от разработките на екипите.

Все още няма коментари
Нов коментар