🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Започна кандидатстването за технологичната стартъп програма към EIT

Екипите ще могат да получат до 25 хил. евро финансиране

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Предприемачи и разработчици от България могат да кандидатстват в международната акселераторска програма на Европейския институт за иновации и технологии (EIT), организиран в партньорство с Българска асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) в страната. Третото издание на инициативата ще се проведе дистанционно и в нея ще се включат екипи от общо 20 държави от Европа. Участниците, които успешно преминат през всички етапи на програмата, могат да получат 25 хил. евро финансиране за развитие на идеите си.

Акселераторът EIT Digital цели да помогне на млади екипи да развият идеите си в сферата на технологиите и да ги превърнат в работещи бизнеси. Програмата е разделена на три етапа. В първия с продължителност осем седмици участниците получават финансиране 5 хил. евро и преминават през редица обучения, за да поставят основите на компаниите си. На втория етап от програмата те ще трябва да създадат работещ прототип на идеята си, или т.нар Minimum Viable Product (MVP), като тези, които се справят успешно, ще получат още 10 хил. евро финансиране. В последния етап на инициативата най-добрите проекти, които са успели да привлекат външно финансиране за идеите си, ще получат още 10 хил. евро. Срещу финансирането EIT Digital получава дял от 5% от всяка новосъздадена компания.

За участие в програмата екипите трябва да са съставени от минимум двама души и да нямат регистрирана компания, а технологичните им проектите да са на етап идея. Те могат да кандидатстват с решения в пет големи области: дигитални индустрии, дигитални градове, дигитални технологии, дигитални финанси и дигитални решения за добро физическо здраве. Желаещите да се включат трябва да попълнят онлайн формата за кандидатстване, като крайният срок е 26 април. Подборът на участници за EIT Digital ще се извърши на база изпратените формуляри и провеждане на последващи видеоинтервюта. Няма ограничения за броя участници от различните държави. Първият етап на програмата започва в средата на май.

Все още няма коментари
Нов коментар