🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Туристическата борса "Ваканция и СПА експо" ще има повече участници

Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Силно присъствие ще има на общини по европроекти

Близо 250 компании, общини и сдружения ще се представят на най-голямо национално туристическо изложение "Ваканция и СПА експо", което ще се проведе следващата седмица в София. Борсата ще заема площ от 6 хил. кв.м, което е увеличение от 25% в сравнение с предходната година. Тези данни бяха представени в четвъртък от организаторите "Прим експо". През тази година има сериозен ръст и на броя на общините, които ще представят туристическите си атракции като част от изпълнението на европроекти за реклама.

Изложители от 22 държави

През тази година на форума ще има представители от 22 държави. От подадените 250 заявки 48 са на участници, които ще бъдат за първи път на изложението. Борсата започва на 13 февруари в "Интер експо център". За първи път на изложението ще бъде представен Националният туристически офис на Китай, както и представители на Алтайския регион в Русия. Сред чуждите изложители ще има още фирми от съседни държави, Тунис, Тайланд, Куба, Конго, Дубай, Кувейт, Узбекистан, Германия, Италия, Испания и др. 

Засилено присъствие на общини

Данните на "Прим експо" показват, че през тази година ще има видимо увеличение на щандовете на общини. В борсата са заявили участие представители на 55 местни администрации, което ги прави втората най-голяма група изложители след туроператорите. Голяма част от местните власти - около 30 от тях, ще представят възможностите за туризъм като част от европейски проекти за реклама, финансирани от оперативна програма "Регионално развитие". Сред тях са Враца, Казанлък, Пловдив, Дупница, Момчилград и др.

Зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, който отговаря за туризма, съобщи, че ведомството ще участва със свой щанд от 150 кв.м, на който ще се представят различни браншови сдружения, включително и регионални.