"Практикер" инвестира 15 млн. лв. в нов хипермаркет в "Красна поляна"

Това ще бъде трети обект на веригата в София и 16-ти в страната

Бъдещият "Практикер" в столичния квартал "Красна поляна"
Бъдещият "Практикер" в столичния квартал "Красна поляна"
Бъдещият "Практикер" в столичния квартал "Красна поляна"    ©  Praktiker
Бъдещият "Практикер" в столичния квартал "Красна поляна"    ©  Praktiker
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

"Видеолукс холдинг" започна изграждането на 16-ия обект от веригата хипермаркети за дома и градината "Практикер". Той ще се намира в столичния квартал "Красна поляна" и е трети за бранда в столицата. Инвестицията в новия магазин е около 15 млн. лева, той ще осигури около 120 нови работни места, уточниха от компанията за "Капитал". Очаква се обектът да бъде завършен през март 2024 г.

Бъдещият "Практикер" ще заема 11 458 кв.м застроена площ. Хипермаркетът ще предложи повече от 50 000 продукта, както и услуги като 3D проектиране на кухни и бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане, удължена гаранция на продуктите. Фотоволтаични панели ще захранват с електричество обекта, а енергоефективни VRF системи ще осигурят охлаждане, отопление и пречистване на въздуха.

"Този магазин е само началото на нещо по-голямо, от което смятам, че София има нужда, и ще бъде в услуга на гражданите на три квартала около нас и на още шест квартала в непосредствена близост", каза Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг", по време на първата копка.

Строителството е възложено на фирма "Микс констръкшън". "Това е поредният обект, по който работим за "Видеолукс холдинг". В продължение на 200 дни на него ще бъдат ангажирани 300 души, а само строителните дейности са за около 10 милиона лева", заяви Стамен Иванов, управител на "Микс констръкшън".

През тази година ще бъдат отворени магазини "Практикер" в Хасково и Перник. За 2022 г. приходите на "Практикер ритейл" нарастват с около 25% в сравнение с 2021, когато те са били 276.508 млн. лева, уточниха от веригата за "Капитал".