🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

SiteGround дарява 300 хил. лв. на "Заедно в час"

Финансовата подкрепа от IT компанията за фондацията е за три години

Тенко Николов    ©  SiteGround
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българската IT компания SiteGround обяви, че ще подкрепи образователната фондация "Заедно в час" с 300 000 лв. Организацията ще получи сумата в три години по 100 000 лева за 2022, 2023 и 2024 г. Изпълнителният директор на хостинг групата Тенко Николов влезе в управителния съвет на "Заедно в час" през август. Средствата са предназначени основно за обучението и развитието на учители, директори и училищни екипи от цялата страна, се казва в прессъобщението.

"Работим със "Заедно в час" от много време. Образованието е лична кауза за мен като родител, а и като човек, който вярва, че то е в основата на бъдещето ни. Ето защо реших да стана част от управителния съвет на фондацията и да работя по-пряко за стратегическите приоритети на организацията. Финансовият ни ангажимент също е дългосрочен - по 100 000 лева на година за период от три години. Целта е да има устойчиви резултати и по-добри възможности за образование за българските деца", коментира пред "Капитал" Тенко Николов, изпълнителен директор на SiteGround.

Образованието е в основата на много от благотворителните инициативи на SiteGround. Компанията е един от най-големите дарители на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), като дари 12 млн. лв. за следващите пет години с един основен фокус - сумата е специално предназначена за възнаграждения за световноизвестни учени и преподаватели. Преди няколко месеца Тенко Николов и основателят на Siteground Иво Ценов решиха да основат и собствена фондация, през която да подпомагат целенасочено и структурирано проекти в областта на образованието, здравето и спорта. Целта им е в дългосрочен план да дарят най-малко 100 млн. лв.

Създадената преди 18 години българска компания SiteGround е един от най-големите независими доставчици на хостинг услуги в света и продължава да разраства глобалния си бизнес, като в момента поддържа над 2.8 млн. домейна и сървъри в няколко центъра за данни в Европа, Азия, Америка и Австралия. В България групата има центрове в София, Пловдив и Стара Загора с над 500 специалисти - разработчици, IT експерти, маркетинг експерти и др., както и офис в Мадрид. Приходите на българското дружество "Сайтграунд хостинг" растат, като за 2021 г. достигнаха 220 млн. лв., а печалбата от 130 млн. лв. го нарежда сред най-рентабилните компании в страната.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    crusible avatar :-|
    crusible
    • + 1

    БРАВО!

    Нередност?
Нов коментар