🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

IT гигантът Infosys планира да достигне 500 души в София

Компанията откри новия си офис, който се намира в OfficeX

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Индийският софтуерен гигант Infosys отвори свой голям софтуерен център в София, който до четири години трябва да достигне 500 специалисти. Офисът се намира в OfficeX. Българското дружество "Инфосис лимитид България" вече има над 90 специалисти. Компанията започна активно да наема хора през миналата година.

В съобщението на Infosys се казва, че новият център ще позволи на компанията "да привлече, преквалифицира и повиши професионалните умения на 500 нови служители". Те ще работят по глобални проекти на софтуерния гигант в технологии като Infosys Cobalt, Cloud Solutions, Infosys Topaz AI & Automation, Data and Insights, IoT, 5G и софтуерно инженерство. В обявите за работа в София вече се търсят над 10 специалисти за София и един за Варна. Приходите на "Инфосис лимитид България" за 2022 г. са 6.3 млн. лв.

"Центърът ще подпомага клиентите да ускорят дигиталната си трансформация чрез технологии и платформи като AI и облака. Освен това допълнително ще укрепи съществуващите връзки с клиенти на Infosys в Европа, особено в сектори като производство, търговия на дребно и финансовите услуги. Infosys също така ще използва този център за бърз растеж на екипите чрез цифрови, аналитични и инженерни възможности, както и в областта на SAP решения и облака", заяви пред "Капитал" Таранг Пураник, старши вицепрезидент и ръководител "Доставки и обслужване" на Infosys за Европа, Близкия изток и Африка. Според него компанията ще фокусира усилията си върху развитието на центъра в София. "Варна също предлага фантастични специалисти и в зависимост от плановете ни за растеж в бъдеще може да обсъдим добавянето на подобни локации", добави мениджърът.

Infosys е създадена през 1981 г. от седем инженери в Пуна, Индия. Първоначалният капитал на компанията е 250 долара. Излиза на индийската борса през 1993 г., а през 1999 г. и на NASDAQ. През годините приходите й растат от 100 млн. долара през 1999 г., 1 млрд. през 2004 г., 10 млрд. долара през 2017 г. и 19 млрд. долара за финансовата 2023 г. Днес компанията е един от най-големите софтуерни играчи в света.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    edin_balgarin avatar :-|
    Един Българин
    • - 1
    • + 1

    Чудесно, ако наистина искат да достигнат 500 души е редно , както и американските компании от сорта на Аналитикс8 (които искат да достигнат 200 ), да не слагат местни "специалисти" на техническите интервюта т.к. на случайно попадналите в сферата със съмнителни биографии ги е адски страх да им издяеш хляба :)))

    Нередност?
Нов коментар