🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Хуауей" открива обучителната си програма си за таланти Seeds for the Future за 2024 г.

Тази година обучението ще се проведе изцяло присъствено в Рим, Италия

"Хуауей" открива обучителната си програма си за таланти Seeds for the Future за 2024 г.
"Хуауей" открива обучителната си програма си за таланти Seeds for the Future за 2024 г.
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

На 1 април 2024 г. започва кандидатстването по водещата програма на "Хуауей" за студенти Seeds for the Future. Програмата предоставя на млади таланти от цял свят възможност да участват в краткосрочни обучения, глобални конкурси и текущи дейности, съсредоточени около цифровите технологии, като им осигурява важна платформа за разбиране на иновациите в индустрията, междукултурен обмен и развиване на предприемачески дух.

Инициативата потвърждава ангажимента на "Хуауей" не само да идентифицира и подкрепя талантливите хора, но и да помага да се преодолее разликата между академичното обучение и практическото приложение в сектора на ИКТ, като подготвя студентите за динамичните изисквания на съвременния бизнес свят чрез повишаването на технологичния опит и насърчаването на лидерските качества. През 2024 година програмата Seeds for the Future предоставя на победителите изцяло присъствено обучение, което ще се проведе в Рим, Италия, през първата седмица на юли.

"Хуауей Технолоджис България" ще даде възможност на трима от най-изявените кандидати да се включат в обучението заедно с останалите наградени студенти от другите европейски държави.

През 2023 г. двама от преминалите онлайн обучение по програмата студенти от България бяха наградени с едноседмично посещение в Китай, в което се включиха възпитаници от близо двадесет европейски страни. През седмицата те участваха в образователни сесии с експерти от технологичния свят, както и във вдъхновяващи дискусии по ключови теми като разнообразие, зелени умения и устойчивост и се усъвършенстваха в сферите на свързаността и иновациите. Посещението завърши с впечатляваща закриваща церемония с водещи експерти от цял свят.

Изискванията към кандидатите за програмата са да бъдат действащи студенти, да владеят свободно английски език, да проявяват силен интерес към информационните и комуникационните технологии и да са готови да придобият нови знания и умения.

Необходимо е кандидатите да предоставят CV, мотивационно писмо и кратко видео на английски език с продължителност до 3 минути на тема "Какво е бъдещето на ИКТ технологиите и изкуствения интелект?".

Документите се изпращат на [email protected] или [email protected] до 05.05.2024г.