🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

2021- годината на workation! Поглед към бъдещето

Local Stay - решението за по-добро качество на живот и алтернатива на работата от вкъщи

2021- годината на workation! Поглед към бъдещето
2021- годината на workation! Поглед към бъдещето
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Една година в капана на дома. Година в мерене на крачки "на път" за работа - между леглото, дивана и бюрото. Пандемията от COVID -19 ни превърна в затворници в собствените ни домове, а свободното пътуване се превърна в мечта. Ограничени между четири стени продължихме да работим, но с по-малко ентусиазъм, мотивация и затихваща енергия. Еднообразието намали креативността ни и смачка в ъгъла добрите ни идеи.

Как да се отърсим от тази рутина?

Има възможно решение и COVID - 19 допринесе то да стане достъпно не само за дигиталните номади, фрийлансъри, собственици на стартъп компании или маркетолози, а за огромна маса служители, хора с различни професии, чиято работа не изисква конкретно местоположение.

Workation ("work" + "vacation") съвместява концепцията за работа от всяка точка на света с подходяща среда, която не само осигурява всички технически средства и удобства, а предоставя възможност за уникални преживявания, спорт и активно свободно време, за самоусъвършенстване, за споделяне на опит и умения с хора със сходна професия или бизнес дейност, за създаване на общности, за повишаване на креативността на цели корпоративни отдели или работни групи.

Съзряването на Workation започва преди повече от 20 години, а днес вече се превръща в нова вълна, защо не - в нов отрасъл.
През последните години co-working философията навлиза в големите корпорации. Провокира гиганти като Twitter и Google и множество други компании от телекомуникационни (Sprint, AT&T) през технологични (SAP, IBM) до автомобило производители и застрахователни компании (MINI, State Farm) да реорганизират работните си места. Да създават собствени или наемат co-working пространства, в които насочват цели отдели. COVID - кризата спомогна co-working и workation концепциите да достигнат по-бързо до по-голям брой хора, като принуди огромна част от работодателите и служителите да преосмислят ползите и негативите от дистанционната работа и ги застави да търсят една по-добра алтернатива на работата от вкъщи. През 2021 г. светът изглежда много по-готов за установяване на нов ред на работа и свободно време и workation е част от него.

Довчерашните традиционни служители от офиса се превръщат в дигитални номади. И тръгват на път. Но не към близкото co-working пространство, а към красиви места, които са свикнали да посещават само по време на ваканция.

Какво сочат цифрите

Според проучване на Стандфордски университет дистанционно работещите са с 13% по-продуктивни от служителите в офиса. Промяната на работната среда може да помогне на служителите да превключат на нова вълна и да увеличи тяхната мотивация и креативност.

Прогнозата на MBO Partners е, че в близко бъдеще 17 млн. души ще променят своя начин на работа и живот.

Local Stay -новата посока в новата реалност

Ограниченията за пътуване по света съкращават километрите, които трябва да изминем, за да сменим мястото, от което работим. Възможното бягство от шума на града и рутината е само на няколко часа път с кола. Хотелски комплекс Local Stay е най-новата локация, от която можете да движите не само бизнеса си, но и целия си живот.

В полите на Пирин, на няколко километра от Банско, може да получите своето ново вдъхновение, да поемете глътка свобода и да срещнете хора от вашата "кръвна група", без да изоставяте служебните си ангажименти.

Всяко място има своята душа. Local Stay не е просто хотелски комплекс, а е култура и философия, която събира различни хора с еднакви интереси на едно място. Името "local" идва от концепцията за автентичност и предлагането на нещо истинско и няма нищо общо с all inclusive туризъм. Local Stay дава чувство "като вкъщи, но по-добре", защото престоят ви ще е активен като на градски човек, но ще сте заобиколен от природа и чист въздух, които допринасят за добро здраве и спокойствие. Ценностите на Local Stay са фокусирани върху активния човек, който има нужда да избяга от сивото ежедневие и стреса, като се потопи в свят от активности и преживявания на 360 градуса, но и възможност за тиха, спокойна почивка и зареждане на сетивата в планината. В Local Stay няма да чуете шумни туристи, ще срещнете съмишленици.

Душата на Local Stay са хората, които го посещават. Тази душа се формира от това, което ще срещнете там - общност, която се развива чрез нови умения, споделя хобита, познания и личен опит.

Local Stay- твоето преживяване с твоите хора на твоето място

За уют и уединение "твоето място" предлага 60 просторни апартамента и частни вили с гледка към планината.

За вашите бизнес нужди Local Stay предоставя възможност за активна работа в офис среда в coworking space с бърз и защитен интернет; "open space areа" - за по-социалните гости, "quite zone" - за тези, които искат да работят на спокойствие в частен офис и "meeting room" - за важните работни срещи. Към това се предлага и зареден лаунч бар. Сред приятната зелена площ отвън може да се насладите на прекрасна гледка и след часове усилена работа да поемете свеж въздух на въжената люлка или меката градинска мебел.

За да се сподели " твоето преживяване с твоите хора" , в coworking пространството има изградена сцена за събития и обособена "zoom broadcasting room", адаптирана и оборудвана с най-новите технологии за качествено заснемане и запис на видео или аудио съдържание. В залата за игри, пдоходяща за възрастни и деца, може да изпитате уменията си на джаги, тенис на маса, PlayStation, flipper и бордови игри.

"Твоето преживяване" на 360 градуса

Градус - здраве, йога и спорт

В Local Stay ще се насладите на wellness спа център, масажи, солна стая, топъл външен басейн и фитнес зала. В свободното си време ще се учите и вдъхновявате от някои от най-добрите йога учители, които ще водят практики, семинари за личностно развитие и йога ритрийти. В обособената за целта зала ще се провеждат и тренировки по бойни изкуства, уроци по танци и др. Ще можете да се включите и в различни outdoor преживявания - минерални извори (Добринище), рафтинг приключения (река Струма), ски, велотуризъм, катерене, походи за деца, конна езда, АТV и други.

Local Stay е подходящо за голфъри, тъй като се намира срещу голф игрищата в Разлог, където се организират специални събития, както и практики за загряване, разтягане и подготовка на тялото преди физическа дейност.

Градус - гастрономи

На територията на комплекса има много привърженици на азиатската и испанската кухня, заради това освен разнообразното меню, в ресторанта има и тематични вечери. В "Cooking lab-a" на Local Stay редовно се правят кулинарни академии и обучения с водещи шеф готвачи от различни направления, които допринасят за пълния "food experience" на гостите. Събития със сомелиери и баристи, дегустации на вино и на уиски, работилница за пури и още много събития ще наситят свободното време и сетивата на гостите.

Градус - изкуство и артисти

Local Stay е разположен на място с богато културно наследство със силно присъствие на хора на изкуството. Сцената на комплекса събира музиканти и артисти, приветстват се литературни четения и има обособено арт ателие за деца и за възрастни. Събития като "Рисуване и вино" радват възрастните, а децата участват в различни образователни и развлекателни workshop-и.

Local Stay с поглед към бъдещето чрез неговите smart технологии

Освен че иска да даде началото на workation в България, Local Stay е напред с технологиите. Специално създадената апликация APP LOCAL STAY дава свободата всеки гост сам да определя престоя си само с върха на пръстите си и да организира и контролира услугите, от които се нуждае, от всяко кътче на комплекса благодарение на високо-скоростен интернет.

Чрез QR code всеки гост ще може само за секунди да запази своя престой и пакет, да се регистрира в хотела, да запази маса в ресторанта, час за йога студиото или бюро в coworking-a. Изцяло онлайн ще има възможност да регулира температурата в апартамента или вилата си, да прави заявки за почистване за точен ден и час. Чрез тази апликация гостите ще стават част от мрежата с партньори и приятели на Local Stay и ще получават специални предложения за членове.

В Local Stay ще намерите общността, към която принадлежите - независимо дали сте Workaholic, Mindfulness , Family Adventure, Love Art, Food & Wine or Sports lover. Local Stay нe е просто поредното място за вашата ваканция, а е нестандартно преживяване, което се помни.

Грабнете възможността да се запознаете с нови хора и създайте вашата общност. Потопете се в атмосферата на новото място и ще усетите как ви връхлитат нови идеи. За бизнеса, семейството, личностното развитие.

Светът е готов за тази промяна, a вие?