Шестима остават кандидатите да управляват БНР

От конкурса отпадна бившият генерален директор Валерий Тодоров

Валерий Тодоров отпадна от състезанието за генерален директор на БНР
Валерий Тодоров отпадна от състезанието за генерален директор на БНР
Валерий Тодоров отпадна от състезанието за генерален директор на БНР    ©  Надежда Чипева
Валерий Тодоров отпадна от състезанието за генерален директор на БНР    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Шестима кандидати остават да се състезават в предстоящия конкурс за генерален директор на БНР. Това са: Антон Митов, Александър Велев, Митко Димитров, Андон Балтаков, Жени Гаджалова, Даниела Манолова. От конкурса отпада Валерий Тодоров.

Това стана ясно на днешното заседание на Съвета за електронни медии (СЕМ). Председателят на техническата комисия, която проверява документите на кандидатите - членът на СЕМ Ивелина Димитрова, обясни, че при направената проверка е установено, че към 5 декември 2019 г. Тодоров е бил вписан като управител и съдружник в търговско дружество. "Лицето е заличено в тези му качества едва на 6 декември 2019 г.", уточнява тя.

Изборът на генерален директор на БНР ще бъде на 22 януари.

До конкурса се стигна, след като мандатът на генералния директор Светослав Костов беше предсрочно прекратен от СЕМ заради скандала с опита журналистката в програма "Хоризонт" Силвия Великова да бъде свалена от ефир и да ѝ бъде отнет съдебният ресор. Това създаде напрежение в медията и изкара на протест голяма част от журналистите в радиото, които бяха подкрепени от техни колеги, както и от граждани. След намесата на премиера Борисов Великова беше върната като водещ и репортер, а ръководството се оправда за спряното излъчване именно по време на нейно предаване с "техническа профилактика".

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    olga_kokoshkina avatar :-|
    olga_kokoshkina
    • + 1

    Добре поне че мазният (и ненаситен) мултак отпадна! За директорското място в БНР трябва нов човек с нови идеи и без връзки с властта.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал