🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

100-те най-влиятелни жени: Маргарита Петрова-Кариди

42-ро място в класацията

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Кариерата на Маргарита Петрова-Кариди е изцяло свързана с Банка Пиреос. Започва работа в институцията (тогава още с името Хиосбанк) веднага след дипломирането си като магистър по финанси от УНСС през 1994 г. и оттогава минава през различни длъжности в рамките на банката. През 1997 г. е назначена за управляващ мениджър на институцията за страната, а от април 2008 г. вече е изпълнителен директор на Банка Пиреос България. В това качество в момента пряко ръководи дирекция "Корпоративно банкиране" в институцията и отговаря за всичките й бизнес центрове за малки и средни предприятия в страната.

Първата й мечта всъщност била археологията. Дори искала да влезе в класическата гимназия, но в крайна сметка се оказала в математическата. А оттам насочването към икономическата сфера и впоследствие към финансовия сектор се случили някак естествено. В икономическия университет открива страстта си към финансите - в частност към корпоративните финанси и банковото дело, които в момента съчетава в работата си.

Освен поста на изпълнителен директор на банката участва и в управлението на още няколко дружества от финансовата група "Пиреос" в България - "Пиреос лизинг България", "Пиреос бест лизинг", "Пиреос авто лизинг България", "Булфина", "Асет мениджмънт България". Множеството задължения обаче не й оставят време за много неща - на първо място децата, за които, както казва, "винаги има една несигурност дали като родители им отделяме достатъчно време". Следват семейството и приятелите, както и любимите пътувания (като истински представител на зодия Стрелец), слушането на музика, четенето. И не на последно място - спортът, с който всъщност се занимава още от детската градина. "Играла съм професионално баскетбол, лека атлетика, спортни танци, плуване и т.н. В момента обаче единственото, което мога да правя, е по 20 минути йога сутрин", споделя Маргарита Петрова-Кариди.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал