🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Ново място: Beertag

Една от малкото локации, посветени на крафт бирата извън центъра на София

   ©  Цветелина Белутова

Магазинът за крафт бира Beertag се появи в самото начало на олекотяване на мерките около пандемията, но създателите му са уверени, че ще устоят на предизвикателствата, и вече намират стабилна аудитория.

Beertag се намира недалеч от метростанция "Фредерик Жолио Кюри", на ул. "Николай Хайтов", която през последните години претърпява интересни промени покрай интензивното отваряне на нови места и затварянето на стари. Това прави Beertag и еднa от малкото локации, посветени на крафт питиетата, извън центъра на София и често привлича хора от кварталите "Изток", "Дианабад", "Младост", "Дружба".

Зад мястото, функциониращо и като малък бар, стои семейната двойка Иван Шанов и Люба Геошева, която намира усилената конкуренция между крафт баровете в столицата за позитивно явление - според тях сцената има много накъде да се развива.

Магазинът предлага близо 400 етикета и седем крана наливна бира, нови марки застават на рафта му през две седмици, присъстват основните български брандове, както и по-трудно откриваеми в страната чуждестранни.

С отварянето в късната пролет Иван и Люба забелязват, че клиентите им имат различни навици и отношение към пивото: за едни по-традиционните вкусове са предпочитани, а по-тренираните в крафт тенденциите скачат директно на най-нетипичните комбинации. Двамата се стараят да предоставят и широка ценова категория - някои започват от по-евтините опции и постепенно решават да опитат и по-скъпи бири.

В концепцията на Beertag място намира и храната (сирена, печен чипс от месо, тапас), която да отива на определени видове бира, както и периодично представяне на коктейли с бира. Тук могат да се намерят и вина, също с по-особена история и начин на приготвяне.

Докато избирате с коя бира да експериментирате, вероятно ще си припомните някоя друга рок класика - собствениците планират често да правят тематични музикални събития (от партита до прожекции на записани концерти), като вече са организирали един винил базар.

До месец се очаква мястото да има сайт и онлайн магазин. Повече за актуалните предложения и събитията на Beertag BG във Facebook.

Beertag се намира на ул. "Николай Хайтов" 6 в кв. "Изток". Работно време: 10:30-22:00 ч.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    noidea avatar :-P
    noidea
    • - 1
    • + 1

    Браво и успех в начинанието! Приятно място, с голям избор и посрещнати от винаги усмихната двойка.

    Нередност?
Нов коментар