Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Beerto, от името на главния му готвач Енрико Берто, е новият италиански ресторант, който започна живота си на "Царя". От една страна, той затвърждава първенството на италианската кухня по популярност у нас. От друга - с фасадата си е елегантна придобавка на тази част от булеварда, където в миналото са били най-бохемските кафенета, най-интелектуалните сладкарници и най-елитните ресторанти. Защото, макар и вече да е останал само със старата си слава, не е без значение кой ще застане на метри до "Грандът", нали?
Една малка част от пространството на ресторанта е превърната в бижутерски магазин. Това по никакъв начин не е в ущърб на Beerto, който спокойно се разполага на два етажа с 90 места. И разбира се, с прекрасното стълбище, запазено от оригиналния строеж на помещението през 1939 г., когато също е било ресторант.
И жалко, че постигнатите хармония, уют и стил са нарушени от телевизорите. Но собствениците (които са собственици и на ресторантите "Банкович") стоят твърдо зад решението си: оказва се, че клиентите не само не се дразнят, но и силно си ги искат.
Менюто следва канона: започва със салати, повечето със страчатела, моцарела, бурата, следват антипастите с винаги добре дошлите яйца с трюфел, тартари - телешки и със сьомга, боб със скариди, и различни вариации с октопод, минава през една рибена супа, няколко рибни ястия с лаврак и фагри, три вида ризото и стига до основните и свинските и телешките котлети и стекове. Има и обедно меню, предимно с пицети, салати и супи.
Разбира се - пица и паста. Но, нека се съгласим, че в София вече може да се намерят примери на висота и от двете. А в случая - буквално в съседния вход, където се намира ресторант UNICA. Освен че визуално един до друг застават чудесно, те вече са в полето на добрата стара конкуренция. Нищо по-здравословно от това да се възползват от нея.
ул. "Цар Освободител" 8А
понеделник - неделя от 12 до 22 ч.
за резервации: 0882 219 838
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.