Кино | "Сърце от камък" с Гал Гадот

Красива жена спасява света в екшън трилър с каскади

Heart of Stone

Оценка 3 от 5

Режисьор: Том Харпър

С: Гал Гадот, Джейми Дорнан, Софи Оконедо, Алиа Бат, Жинг Луси, Глен Клоуз

Още от същото: "Атомна блондинка".

Времетраене: 122 мин.

Защо Том Круз да го може, а Гал Гадот не? Heart of Stone е собствена продукция на Netflix, води класацията по популярност сред българските потребители вече няколко седмици. Компанията изпълнител Skydance стои и зад вариациите на "Мисията невъзможна" от 2011 г. Зрителската ниша не може да остава празна - Круз и суперагентът му Итън Хоук си отиват, идват неотстъпващите им по умения (освен в реалните каскади) Гадот и нейната агентка под прикритие Рейчъл Стоун.

Нещата сега са деполитизирани, Стоун служи на Хартата (The Charter), организация от оттеглили се по съвест супершпиони, заети с ограничаване на световното зло. Действат където правителствата са се провалили, минимализират човешките жертви по горещите точки. Ползват джаджата "Сърце" (Heart), квантов AI компютър, проникващ във всяко дигитално управлявано устройство - от атомна бомба и самолет до асансьор. "Сърце" е напът да попадне в грешни ръце и Стоун включва уменията си (до свободно падане от

стратосферата), за да спре това.

Сценарият е със стандартни семпли от подобни невъзможни мисии, но режисурата на Том Харпър (Peaky Blinders) държи жив ритъма на препускането по глобуса (от Алпитеи Сенегалската пустиня до Лисабон и Рейкявик). Харизмата на Гадот е обгледана от всички страни, оставени са й комедийни паузи като в Red Notice (2021), пак на Netflix.

Намерен й е прилягащ антагонист в лицето на Джейми Дорнан ("50% сиво"). Характерите са просто маркирани, в служба на поредната експлозия, скок от високо или гонитба с коли. Повече работа имат Софи Оконедо, като водещата офицерка на Стоун и индийската звезда (от "RRR") Алиа Бат, хакерка анархист с морално развитие. Глен Клоуз е само присъствие като водеща карта ("Рига каро") в колодата на "Хартата". Фокус на зрелището остават ръкопашните битки на Гадот, присмехулните искри в големите й черни очи.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    popopo avatar :-|
    popopo

    Вече няма екшън герои мъже.
    Дали това се харесва на младежите.
    Май никой не ги пита.

    Нередност?
Нов коментар