5 съвета за организация на международно събитие на високо ниво (видео)

Case study "Три морета"

В партньорство със SEG - Special Events Group, представяме една видеопоредица с експертни съвети за организация на събития. Екипът на една от най-успешните ивент мениджмънт организации в България споделя опит от своята над 20-годишна история в изпълнението на събития на най-високо ниво.

В поредицата от видеа с експертни съвети за организация на корпоративни събития от екипа на SEG ни позволява да надникнем зад кулисите на един от най-мащабните международни политически форуми в региона. През 2021 г. България е домакин на срещата на върха "Три морета" и съпътстващия бизнес форум. "Три морета" е политически форум, който взима началото си през 2015 г. и обединява 12 държави - членки на Европейския съюз, една от които е и България.

За предизвикателствата по организирането му в изключително кратки срокове в годината след пандемията COVID-19 разказват проектният мениджър Инна Димитрова и техническият директор Николай Качамаков.

"Трите морета ни заляха по време на пандемията - разказва Инна, - когато бяхме загубили 60% от хората, които работят за нас. Много голяма част от тях вече се бяха пренасочили към други дейности в други сфери. И всъщност, за да можем да се справим в рамките на 90 дни, ние трябваше да съберем екип от над 120 души, които са тесни, квалифицирани специалисти в сферата си."

Как се адаптира историческо пространство като Националния дворец на културата към нуждите на съвременен политически форум по време на пандемия, как се постига баланс между лично присъствие и виртуално участие и каква е тайната на лидерския подход, когато сроковете ви притискат, ще научите от видеото с Инна и Николай.