Голямото гледане

Новите сериали в стрийминг платформите до края на месец март

Тайна разработка (Devs)

Алекс Гарланд е автор на преиздавания четири пъти за една година роман "Плажът", по който режисьорът Дани Бойл направи екранизация с Леонардо ди Каприо в главната роля. Няколко години по-късно британският писател изчезна от литературната сцена, за да се посвети на киното - написа сценариите на "28 дни по-късно", "Никога не ме оставяй" по романа на Казуо Ишигуро и "Дред" по известния комикс. Дебютът му като режисьор беше "Ex Machina: Бог от машината", последва и "Изтребление". Сега Гарланд дебютира и на малкия екран със сериала Devs, на който е сценарист, продуцент и режисьор. С една дума - имаме всички основания да вярваме, че продукцията ще е интересна.

Осемте серии проследяват Лили Чан - млада компютърна инженерка, която работи в Силициевата долина компания. След като нейният приятел - служител в същата компания, изчезва, Лили започва разследване.

Епизодите вече са качени в HBOGО

Amazing Stories

През 1985 г. Стивън Спилбърг създаде фантастичния сериал антология Amazing Stories и покани за режисьори на различните серии Клинт Истууд, Мартин Скорсезе, Бърт Рейнолдс, Боб Кларк и др. Поредицата се разгърна в рамките на две години и беше номинирана за 12 награди "Еми", от които спечели 5. Сега сериалът се завръща по поръчка на Apple TV+ с чисто нови пет епизода. Синопсисът гласи, че "чрез погледа на притежаващите най-голямо творческо въображение кинотворци, режисьори и сценаристи на нашето време всеки епизод на Amazing Stories ще отведе зрителите в невероятни светове на чудеса, възможности и въображение" Спилбърг е изпълнителен продуцент, а шоуто е поверено на Еди Китсис и Адам Хороуиц ("Изгубени", "Имало едно време" и "Tron: Заветът").

Вече по Apple TV+

"Нула нула нула"

Паралелите с "Наркос" са неизбежни заради темата - световното разпространение на кокаина, наркокартелите, ламтежът за пари. Продукцията на европейските Canal+ и Sky Studios е по книгата на журналиста Роберто Савиано (на български издадена от изд. "Ера" през 2014 г.), избрал за нейно заглавие термина "Нула нула нула", означаващ кодово название на най-чистия кокаин на пазара.

Савиано става известен с репортажния си роман "Гомор: Лице в лице с камората" от 2006 г., разобличаващ тъмните сделки на неаполитанската мафия, заради който е осъден на смърт от камората. Той е поставен под денонощна охрана повече от седем години - време, в което се сближава с полицейските служители и благодарение на тях успява да събере информация за търговията на кокаин.

Със ZeroZeroZero Савиано прави дълбоко разследване за това как белият прах въвлича света в сивата икономика и налага свои собствени правила. За разлика от поредицата "Наркос" тук сюжетът се разгръща на три континента в шест държави. Мащабната продукция с международни актьори и преплетени истории е под режисурата на италианеца Стефано Солима, познат от тв адаптацията на "Гомор", сериала Romanzo Criminale, както и на филмите "Субура" и "Сикарио 2: Солдадо".

"Нула нула нула" е в HBO и HBGO

Kingdom 2

Ако коронавирус пандемията не ви е достатъчна, ето една по-екзотична - развиваща се в Корея, в историческия период Чосон, или късния XVI век. Мистериозна чума се разпространява и превръща заразените в чудовища. Наследникът на трона на царството, раздирано от корупция и глад, е обвинен в предателство. Самоотвержено той тръгва на опасно пътешествие, за да се опита да спаси народа си и да разбере откъде идва мистериозната епидемия. И там, по пътя, се натъква на истинско зло...

Южнокорейската историческа зомби поредица на режисьора Сон Хун Ким (A Hard Day, The Tunnel) и сценаристката Ън Хи Ким (Signal) се прие много добре от публиката и логично - следва продължение в нови шест епизода. Макар и на моменти доста кървава, обстановката е красива и различна.

Kingdom Season 2 е в Netflix

Ozark 3

Мина повече от година, откакто видяхме за последно финансовия съветник Марти Бърд (Джейсън Бейтман) и неговото семейство. В третия сезон на сериала те продължават да се мъчат, макар вече да са собственици на казино. Докато напрежението и бизнесът с пране на пари растат, Марти и Уенди се борят за безопасността на семейството си. Ситуациите около тях се оплитат все повече и семейството продължава да е все така изложено на опасност в компанията на огнестрелни оръжия и купища пачки.

Ozark 3 е в Netflix от 27 март

The English Game

Имате ли идея как е възникнал най-популярният и обичан спорт в света - футболът? Този сериал от шест части дава отговор, като проследява историята и произхода на играта през 1800 г. и показва как наподобяващият в началото ръгби спорт престава да принадлежи на богатите и се разширява като развлекателна дейност за народа.

Лимитираният сериал от създателите на "Имението Даунтаун" разказва за Артър Кинард, популярен като Лорд на футбола, и Фъргюс Сътър, смятан за първия професионален футболист.

The English Game е в Netflix от 20 март

Self Made: Inspired by the Life of Madam C. J. Walker

Тя е една от жените, за които се смята, че са променили света. Си Джей Уокър е афроамериканка, родена през 1867 г. в Луизиана под името Сара Брийдлов, и е първото дете на роби, родено в свобода. Сирак, тя се омъжва рано и работи като прислужница и перачка. Поради проблеми със скалпа започва да експериментира с продукти в кухнята и за късмет се запознава с жена, която й разказва най-важното за продуктите за грижа за коса по онова време. От нея Уокър научава много неща и постепенно започва своя линия от продукти за коса за тъмнокожи жени.

Биографичната поредица от четири части разказва нейния изключителен път - от нищо до самостоятелните стъпки, които я правят първата американка милионер в САЩ, ментор на жени, филантроп и лектор. Главната роля се играе от носителката на "Оскар" Октавия Спенсър.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C. J. Walker е в Netflix от 20 март

The Letter for the King

Един сериал, който ще бъде интересен за феновете на фентъзи продукциите, мечовете и магьосниците. Той е телевизионна адаптация на книгата със същото име на датската писателка и илюстраторка Тонке Драхт и разказва история от средните векове за един безмилостен принц, който застрашава да хвърли света в мрак. Един млад рицар на име Тюри се впуска в епично приключение, за да достави тайно писмо до краля, и по пътя неочаквано се оказва част от магическо пророчество, говорещо за възхода на герой, който ще победи принца и ще донесе мир на всички. Това би бил той, ако оцелее по време на своето приключение и така се научи да бъде истински рицар и лидер.

The Letter for the King е в Netflix от 20 март

Little Fires Everywhere

Рийз Уидърспун е все по-привлечена от малкия екран - тя не само прави брилянтни роли в сериалите Big Little Lies и The Morning Show, а сега и участва и продуцира новия минисериал на Hulu. В семейната драма/трилър животът на две много различни жени се пресича, когато дъщерите им се сприятеляват. Уидърспун влиза в образа на Елена Ричардсън - привидно съвършената майка от богато предградие, а нейната екранна партньорка Кери Уошингтън - на енигматичната фотографка Миа Уорън, която бяга от нещо и живее с дъщеря си в колата. Елена предлага работа на Миа като домашна помощница в къщата си, което води до редица "малки пожари" - разкриване на тайни, предателства, лъжи и емоционални експлозии.

Little Fires Everywhere е базиран на едноименния бестселър от Селест Инг, който засяга класовите и расовите конфликти в спокойно и подредено градче. Напомня ни на "Отчаяни съпруги" и "Големите малки лъжи", но се надяваме да ги надгради, като постави обществено значими теми и неудобни въпроси в американското общество.

Little Fires Everywhere е в Hulu

Unorthodox

Млада жена от ортодоксална еврейска общност в Бруклин бяга от уреден брак и тръгва към Берлин, за да започне нов живот за себе си, но миналото се опитва да я хване. Ще видим различни култури, интересни градски пейзажи, традиции и емоционални катаклизми.

В Netflix, 26 март

Agatha Christie's The Pale Horse 1

Минисериал от две части е най-новата адаптация на романа на Агата Кристи от 1961 г. Класическа детективска история - разследване на умиращата дама мис Дейвис, която в последната си изповед дава списък с имена и споделя тайни на свещеника.

Вече в Amazon Prime Video

The Valhalla Murders

Скандинавска тъмна поредица, в която исландски детектив се обединява с полицай от Норвегия, за да разследват серия от убийства в мистериозната Исландия. За феновете на "Мостът" или "В капан".

В Netfix

Разкажи ми приказка 2

Втори сезон, в който някои от най-любимите приказки на света са превърнати в мрачни психологически трилъри. Сред тях сега са включени "Красавицата и Звяра", "Спящата красавица" и "Пепеляшка".

В HBO и HBGO

Dispatches from Elsewhere

Ако харесвате Sense8 и Dirk Gently's holistic detective agency, този сериал също ще ви хареса. Историята се върти около четирима обикновени герои, които, чувствайки, че нещо в живота им липсва, се включват в една игра. Антиутопията е на AMC, която стои зад Breaking Bad, Mad Men и The Walking Dead.

AMC от 1 март

Смях през сълзи 2

Джим Кери е отново на малкия екран в образа на Джеф - телевизионна икона и собственик на империя за милиарди. Но когато семейството му започва да се разпада, водещият на детски предавания не може да получи помощ от приказките, басните и куклите.

В HBO и HBGO

Чудотворци 2

Стив Бушеми играе Господ в първия сезон на сериала, а сега той и неговите колеги от "Рай ООД" са спуснати в Средновековието, където се опитват да останат оптимисти въпреки времето, в което живеят - крайно неравенство в доходите, лошо здравеопазване и повсеместна непросветеност.

В HBO и HBOGO

Star Trek: Picard

Феновете на сериалите и пълнометражните филми под иконичното име ще се зарадват да изглеждат чисто нови десет епизода от легендарната поредица. В края на XXIV век и 14 години след пенсионирането си от Starfleet Жан-Люк Пикар (сър Патрик Стюарт) живее спокоен живот на своето лозе "Шато Пикар". Но е издирен от мистериозна млада жена, нуждаеща се от помощта му...

В CBS

Все още няма коментари
Нов коментар