🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите

The Guilty

Англоезичен римейк на датския филм от 2018 г. В завладяващия трилър на режисьора Антоан Фукуа и с адаптирания сценарий на Ник Пизолато (True Detective) главният герой Джо Бейлър (Джейк Джиленхол) е полицай, понижен да отговаря на линията за спешни повиквания. Докато недоволства от работата си в кол-центъра, случайно попада на паникьосано обаждане от жена, която е отвлечена. С участието на Итън Хоук. Премиера, Netflix, 1 октомври

Maid

Новият сериал на Netflix е базиран на мемоарите на Стефани Ланд - Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive (бестселър на New York Times), и представя историята на самотна майка, принудена да работи като чистачка в домовете на богати семейства. В главната роля е Маргарет Куали ("Имало едно време в Холивуд"), а сред актьорите е и Анди Макдауъл.

Премиера, Netflix, 2 октомври

My Name Is Pauli Murray

Документален филм за адвокатката и активистка Паули Мъри, която през 1985 г. почина на 75-годишна възраст. През годините тя е застъпник за правата на жените и LGBTQ общността, борец срещу расизма, сексизма, хетероцентризма, колоризма, съосновател на Националната организация за жените, първата чернокожа жена, ръкоположена за епископски свещеник, и първата назначена чернокожа като заместник главен прокурор в Калифорния. Въздействието й в социалния и обществения живот на САЩ е силно, но и непознато и този филм има за цел да го разкаже.

Премиера, Amazon Prime Video, 1 октомври

Пред микрофона на Боб Костас

Легендарният водещ се завръща по НВО с поредица от задълбочени интервюта с големите имена в спорта, шоубизнеса и културата, както и дискусии, свързани с актуални спортни теми.

Премиера, HBO GO, 1 октомври

Равен старт

Тази документална поредица проследява мултимилиардната спортна индустрия, която плаща малко на най-ценните си атлети, политизира младежките инициативи и заглушава гласовете на играчите, особено на чернокожите.

Премиера, HBO GO

Все още няма коментари
Нов коментар