Домашно кино: новият филм на Клинт Истууд; документална поредица за Кание Уест

Какво означава да си добър човек

Клинт Истууд режисира поредната вдъхновяваща драма, в която влиза и в главната роля. Годината е 1979 г., а той е Майк Майло - залязла родео звезда и провален коневъд. Бившият шеф му възлага задача да отиде в Мексико и да върне сина му Рафаел у дома. На връщане към Тексас Майк и Рафаел са принудени да странят от големите пътища и се изправят пред неочаквани предизвикателства и открития...

Премиера, HBO, 19 февруари, 21:00 ч. и в HBO GO.

Free Guy

Гай (Райън Рейнолдс) е банков чиновник, който внезапно разбира, че е живял живота си като неигрови герой (NPC), т.е. като част от насилствена видео игра. Това го вдъхновява да стане герой на собствената си история - такъв, който той реши. В този приключенски екшън гледаме още Джоди Коумър (Killing Eve), Джо Киъри (Stranger Things) и др. Режисурата е на Шон Леви.

Премиера, Disney+, 23 февруари

Space Force: Season 2

Втори сезон на тази комедия на абсурдите, зад която стоят продуцентът на The Office Грег Даниелс и актьорът Стив Карел. Той влиза в образа на генерал Марк Нейрд - главнокомандващ на ново космическо военно подразделение, което се намира на далечна база в Колорадо, а целта му е да качи САЩ обратно на Луната и така да се постигне тотално преимущество над всички в космическата надпревара. С участието на Джон Малкович, Бен Шварц, Даяна Силвърс, Тауни Нюсъм и др.

Премиера, Netflix, 18 февруари

The Marvelous Mrs. Maisel

Две години след последния си, трети сезон, новата порция комедийно-драматични епизоди за живота на Мириам Мидж Мейзел - домакиня, която за една нощ става стендъп комик, е тук. Сега е 1960 г. и промяната витае във въздуха, а с нея и промяната в отношенията между Мидж, семейството и приятелите й.

Премиера, Amazon Prime, 18 февруари

Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

Разделена на три части, документалната поредица дава интимен, динамичен и честен поглед към световноизвестния рапър, музикален продуцент, бизнесмен и моден дизайнер Кание Уест. Проследяваме кариерата му през различни фази и етапи от живота му чрез архивни кадри от последните 21 години.

Премиера, Netflix

Бащата

Премиера в ефира на БНТ на българския филм, спечели множество фестивални награди, сред които "Кристален глобус" за най-добър филм от кинофестивала "Карлови Вари" и на фестивала "Златна роза". Режисьори са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а в ролите гледаме Иван Бърнев, Иван Савов, Таня Шахова, Христофор Недков и Маргита Гошева, кратка поява отбелязва и Мария Бакалова.

Премиера, БНТ 1, 20 февруари, 21:00 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар