Домашно кино: екранизация по Джейн Остин, завръщането на Алф

Какво ново в стрийминг платформите

Persuasion

Екранизация на недооценения последен роман на Джейн Остин от 1818 г., превеждан на български под заглавията "Въздействие" и "Доводите на разума". Романтично-драматичният филм проследява живота на Ан Елиът (Дакота Джонсън) - 27-годишна все още необвързана дама, и нейните взаимоотношения с Фредерик Уентуърт (Козмо Джарвис), военноморски офицер със скромен произход, които е бивш неин годеник.

Премиера, Netflix, 15 юли

Don't Make Me Go

Когато самотният баща Макс (Джон Чо) се разболява и разбира, че му остава кратко време живот, той решава да вземе в аванс годините любов и подкрепа, които ще пропусне с дъщеря си - тийнейджърката Уоли (Миа Айзък). Убеждава я да тръгнат заедно на пътешествие от Калифорния до Ню Орлиънс уж по случай годишнината от завършване на колежа му, но където всъщност тайно се надява да събере Уоли с отчуждената й и отдавна напуснала я майка.

Премиера, Amazon Prime, 15 юли

Алф

HBO Max завърта в платформата си четирите сезона на култовия американски сериал на NBC, създаван между 1986 г. и 1990 г. Членовете на обикновеното семейство Танер са забъркани в нещо изключително с кацането на извънземното Алф в гаража им. Общо 100 епизода, с които през десетилетията доказаха, че могат да забавляват и малки, и големи.

Премиера, HBO Max

Бомбата на Хитлер

Едночасов документален филм - история, която можеше да бъде извадена от роман на Дан Браун: Когато професор Кьот влиза в кабинета си в университета в Мериленд една мъглява сутрин, той намира мистериозен подарък на бюрото си. Изненадата с форма на куб се усеща тежка в ръката му. Тя е увита в кафява хартиена салфетка и към нея е прикрепена бележка, на която пише: "Взето от Германия, от ядрения реактор, който Хитлер се опита да построи. Подарък от Нинингер." Това води до открития за ядрените стратегии на Адолф Хитлер.

Премиера, National Geographics, 19 юли, 22:00 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар