🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: последните епизоди на Stranger Things

Новите заглавия в стрийминг платформите

Stranger Things (Season 4 - Volume 2)

Няма да преувеличим, ако кажем, че чакането между първата и втората част на четвъртия сезон на сериала беше мъчително за отдадените фенове. За разлика от предишния му, по-скоро разочароващ, сезон, новият предложи чисто нова сюжетна линия, вълнуващи обрати, много екшън и широк спектър от емоции. Ще проследим развръзката в само два нови епизода, но с общо времетраене от почти 4 часа.

Премиера, Netflix, 1 юли

The Terminal List

Новият екшън трилър на Amazon Prime Video е базиран на едноименния роман на Джак Кар от 2018 г. Филмът разказва за бившия офицер и военноморски тюлен Джеймс Рийс (Крис Прат), докато разследва защо целият му взвод е попадал в засада по време на тайна мисия. Колкото повече Рийс се задълбочава в тази мистерия, толкова повече тъмни сили се борят срещу него и напредъка му.

Премиера, Amazon Original Series, 1 юли

В ума на убиеца

Документална поредица от шест части, която описва странната и психологически сложна история на шестима души, осъдени за убийството на 68-годишна Хелън Уилсън, извършено през през 1985 г. в град Беатрис, Небраска.

Пет от лицата, които първоначално признават за престъплението, биват оневинени чрез ДНК доказателства през 2009 г., което повдига важни въпроси за надеждността на признанията и достоверността на спомените на разпитваните в стресови ситуации, както и феномена на "възстановените спомени".

Премиера, HBO и HBOMax