🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: The Sandman с Том Стъридж и The Last Movie Stars за Пол Нюман и Джоан Удуърт

Какво ново в стрийминг платформите

The Sandman

Страхотна новина за феновете на фентъзи продукциите и култовата графична новела на писателя Нийл Геймън ("Американски богове"). Сериалът на Netflix - адаптация на прочутия комикс, публикуван от DC Comics в периода 1989 - 1996 г., е вече тук и е дело на самия Геймън, както и на Дейвид С. Гойер ("Черният рицар", "Фондацията") и Алън Хайнбърг ("Жената чудо"). Историята за Морфей, господаря на сънищата, известен и просто като Сън (Том Стъридж), се развива в рамките на 10 епизода и представлява богата смесица съвременна фантастика, историческа драма и легенди.

Премиера, Netflix, 5 август

The Last Movie Stars

Актьорът Итън Хоук влиза в ролята на режисьор на документален епос в шест части, посветен на семейството и кариерите на Пол Нюман и Джоан Удуърт. Зрителите имат директен достъп до силната връзка на легендарната двойка, създала несравнимо ценно културно наследство, благодарение на загубени преди време техни интервюта и текстове, сега интерпретирани от съвременни актьори - Джордж Клуни чете от Нюман, Лора Лини от Удуърт. С участието и на Мелани Грифит, Сам Рокуел, Били Кръдъп, Сали Фийлд, Зоуи Казан и др.

Премиера, HBOMax

Thirteen Lives

Филм, посветен на една реална драматична история, която всички си спомняме - спасяването на младите футболисти и техния треньор, попаднали през лятото на 2018 г. в тайландската пещера Там Луанг и издържали в нея повече от две седмици. Режисьор на лентата е Рон Хауърд (носител на две награди "Оскар" за "Красив ум"), а в образите на спасителите влизат Виго Мортенсен, Колин Фарел, Джоел Еджъртън, Том Бейтман и Пол Глийсън.

Amazon Prime Video, 5 август