Календар | Танго за начинаещи, курс за парфюми, театър "Заклеваш ли се в децата?"

Подбрани събития за свободното време

Сцена от френския документален филм "През Памир към Каракорум"
Сцена от френския документален филм "През Памир към Каракорум"
Сцена от френския документален филм "През Памир към Каракорум"
Сцена от френския документален филм "През Памир към Каракорум"

02.02

"Прегръдката на Хималаите". Документалният филм на Велико Карачивиев и Иван Миладинов разказва историята на двама приятели, поели на пътешествие в сърцето на Хималаите - до базовия лагер на Еверест. Надявайки се да заснемат красотата на планината по пътя си, те се изправят пред непредвидени опасности. Отличен с наградата "Най-добър български филм" на кинофестивала "Банско филм фест" 2023. Във Фестивален и конгресен център Варна, от 20 ч. Билети: 8/10 лв.

02.02

Аржентинско танго за начинаещи. Въведение в танца на прегръдката очаква желаещите да направят своите първи стъпки под съпровода на възникналия около 1880 г. в Аржентина музикален жанр. По време на обучението ще бъдат представени основните движения и понятия в танго с фокус към техника и музикалност. В Чехословашки Клуб, от 20:30 до 21:30 ч. Такса: 20 лв. или Multisport + 8 лв. С предварително записване на страницата Tango con AMOR.

04.02

Панорамите на връх Зекирица. Високият 1734 м рилски връх представлява обширна билна поляна, която се слави с красивите си гледки към Рилското било от Кабул, през Мальовишкия дял до Мусала. Преходът започва от местността Паничище през Лъкатишка Рила и включва посещение на хижа "Вада". Изкачването изисква подходяща за условията зимна планинска екипировка и опит в планината. Събирането на групата е в Сапарева Баня в 9:30 ч. С предварително записване на страницата на "Раница и щеки". Такса: 55 лв.

04.02

Ударни истории с Форти. Огромните възможности на ударните инструменти ще бъдат представени на малки и големи почитатели на музиката чрез героя Форти. Ще научим какво е вибрафон, ксилофон, триангел, малко барабанче и много други, и ще разберем колко красива музика могат да създадат те. Събитието се води от ударната група на Софийската филхармония, с участието на актьора Петко Венелинов. Подходящо е за деца и възрастни. В Камерна зала "България", от 11 ч., билети на касите и в Eventim: 20 лв.

04.02

Парфюмерия за начинаещи. Да научиш повече за ароматните материали, историята на парфюмерията, методите за екстракция и друга интересна информация, а за финал да създадеш свой собствен парфюм. Това накратко очаква участниците в практичното и ароматно обучение. С първото издание от поредицата от осем събития ще може да се навлезе в темата и да се обърне повече внимание на цитрусовите аромати. От 15 до 19 ч. в "+ това". Цена: 150 лв. за едно обучение или пакетно 960 лв. за всички предстоящи 8 срещи. С предварително записване на [email protected].

04.02

"През Памир към Каракорум". Излезлия през миналата година френски документален филм ще можем да видим като част от програмата на "Menar фест". Той разказва историята на двойка французи, решили да преминат с велосипеди по две от най-високите международни пътни връзки в света, изкачващи се до повече от 4600 метра. Пътешествието им ги отвежда до Таджикистан, Киргизстан, Афганистан, Китай и Пакистан. В кино "Влайкова", от 17 ч. Билети: 10/12 лв.

06.02

"Анна Ин в гробниците на света". Най-новият роман на Олга Токарчук ще бъде представен пред българска публика. Полската нобелистка е носител на награда "Букър". Последната книга на Токарчук се базира на един от най-старите митове в историята на човечеството. Очаква ни разговор с участието на преводача Крум Крумов, писателя и философ Тодор П. Тодоров и Северина Станкева - докторант по философия в "Софийски университет". Модератор на събитието ще бъде Невена Дишлиева - Кръстева. В Полски институт в София, от 18:30 ч. Вход свободен.

06.02

"Спирка приятелство". Дебютният мюзикъл на български автори разказва личните истории на своите герои, които се преплитат в реалния и магичен свят на децата. Участват Зорница Петрова - финалист в "Гласът на България" 2023, Христина Юречко - участник в "Гласът на България" и четвъртфиналист в "Звездите в нас", както и деца от Школа за музика и танци "Орион". Режисурата е на Росица Костова, а композитор - Мануела Генова. Мюзикълът е подходящ за деца над 5-годишна възраст. В Топлоцентрала, от 19:30 ч., билети от Ticketportal и на място: 25 лв. Детайли на: facebook.com/events/207923202376026/

07.02

"Заклеваш ли се в децата?". Новата постановка на Саломе Льолуш, режисирана от Крис Шарков, е с участието на Весела Бабинова и Владимир Зомбори. Чрез нея надникваме в живота на двойка - психолог и юрист, които са колкото влюбени, толкова и суеверни. Сключвайки пакт за вярност със срок от 10 години, двамата се изправят пред важни въпроси за съвестта, морала благоприличието и съмнението. В кино "Люмиер", от 19 ч., билети от Eventim и Билетен център НДК: 50 лв.

08.02

Кето печива. Кетогенната диета е нисковъглехидратен, високомазнинен режим на хранене, който е използван още през XIX век за контрол на диабета. Този полезен кулинарен клас е за всички, които искат да се научат да приготвят тестени изделия без глутен и захар. В менюто са избрани два варианта на хляб, солени и сладки кето палачинки, пица със сирена и хрупкав бадемов блат, както и ароматни соленки с пармезан и пресни подправки. Водещ е квалифицираният готвач Дарина Ушева. В Hobby'licious Cooking School, от 18 до 21 ч. Такса: 80 лв., с предварително записване.

08.02

"Приемане" от Вера Гоцева-Ломовера. Какво представлява семейството през обектива на един опитен фотограф, разказвач и ментор с множество социални проекти. Ще научим от представянето на новата фотокнига на Вера Гоцева. Тя ни запознава с живота на различни семейства - хетеросексуални и ЛГБТИ, като с част от тях ще можем да се срещнем и на живо по време на събитието. На Сцена бар в "Топлоцентрала", от 19 ч. Събитието изисква предварителна регистрация.

08.02

Изкуството на тамбурата. Четвъртото последно издание на музикалния проект "Тайните на българските инструменти" ни пренася във времето тамбурджийските традиции от различните краища на България. Музикалната програма нагледно ще покаже различните стилове на свирене на този инструмент. Ще гостуват пет поколения музиканти, които ще представят както популярен, така и рядко изпълняван репертоар. Изпълненията ще бъдат на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов и именити солисти като Кирил Трайков, Цветан Радков, Любомир Владимиров и други. В БНР, от 19 ч. Билети от Eventim: 20 лв.

08.02

Рудолф Бухбиндер. Един от легендарните съвременни пианисти гостува на Софийската филхармония. Изпълненията му на Първия концерт за пиано от Бетовен ще чуем под палката на Еманюел Чекнаворян. Заедно с националния оркестър австриецът с 60-години на сцената ще изсвири музикални шедьоври като увертюра "Фауст" на Рихард Вагнер и Въведение и любовна смърт на Изолда из операта "Тристан и Изолда", Симфонична поема "Веселите шеги на Тил Ойленшпигел" на Рихард Щраус. В Зала "България", от 19 ч. Билети на касата и в Evetim: 60/120 лв.

До 07.04

Кристо - изкуство и багри. Произведенията на Христо Явашев, които са създадени в студентските му години в Националната художествена академия, можем да видим благодарение на дарение, което Владимир Чимов и съпругата му правят преди повече от десет години. Неотдавна колекцията е допълнена с още дарени творби, които са курирани в общата изложба. В "Квадрат 500", зала 27.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    osd17039253321211523 avatar :-|
    Иван
    • + 1

    Сайт за парфюми тестери https://testerite.com/ Ежедневни промоции и големи намаления. Топ предложения за нови и аутлет модели аромати,
    предлагаме голямо разнообразие от парфюми тестери от водещи марки в индустрията. Разгледайте нашата маркова парфюмерия на ниски цени, предлагаме и бърза и възможно безплатна доставка.

    Нередност?
Нов коментар