Домашно кино | Бениоф и Вайс, създателите на "Игра на тронове", адаптират фантастичния роман "Трите тела"

3 Body Problem

Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс - създателите на "Игра на тронове", ни въвличат в следващия си епичен тв проект - екранизация на превърналия се в бестселър китайски фантастичен роман "Трите тела". Авторът му, 60-годишният компютърен инженер, продуцент и писател Лиу Цъсин, е рекордьор по получени награди "Галактика", отбелязващи най-доброто в китайската фантастика. Световна известност придобива през 2015 г., когато става първият азиатски лауреат на "Хюго", най-престижната награда за научнофантастична литература, за първата част от трилогията "Земното минало", а през 2018 г. получава и наградата "Артър Кларк" за въображение в служба на обществото. "Трите тела" (изд. "Колибри") печели милиони почитатели по целия свят, които вече тръпнат в очакване да видя адаптацията на дуото Бениоф и Вайс, подписали договор за 9-цифрена сума с Netflix и подкрепени от Александър Ву, един от сценаристите на True Blood и The Terror.

Първата от двете взаимно свързани сюжетни линии в сериала проследява младaта астрофизичка Йе Уендзие, чийто баща е брутално убит по време на Китайската културна революция през 60-те години, а тя е изпратена да работи в отдалечена военна база по секретен проект. Изборът, който прави там, ще се отрази не само на земното кълбо, но и на цялата Вселена.

Междувременно през 2024 г. поредица от необясними физични явления карат много учени да се усъмнят в основите на науката, а някои от тях - дори да отнемат живота си. Всички се питат какво се случва. В опит да разнищят мистерията разработчикът на наноматериали Уан Мяо и циничният и нарушаващ правилата полицай Да Шъ търсят обяснение за кризата, опитвайки се да предотвратят най-голямата заплаха към човечеството.

В ролите са Джес Хонг, Бенедикт Уонг, Ейза Гонзалес, Йован Адепо, Алекс Шарп, Джон Брадли, Самер Усмани, Лиъм Кънингам, Розалинд Чао и др.

Премиера, Netflix, 21 март

Manhunt

Историческа драма, базирана на бестселъра Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln's Killer на Джеймс Л. Суонсън, която проследява едно от най-известните престъпления в историята - убийството на американския президент Ейбрахам Линкълн и преследването на убиеца му Джон Уилкс Бут. Конспиративният трилър от седем части проследява "удивителната история за залавянето" и последиците от убийството, когато нацията е изправена пред изпитанието да се запазят и защитят идеалите на загиналия президент, както и цялостта на съюза.

Премиера, Apple TV+, 15 март

Пианофорте

Международният конкурс за пиано "Шопен", провеждащ се на всеки пет години във Варшава, Полша, е легендарно за бранша събитие, което започва със 160 участници, а на финала му те са 10. Документален филм дава рядък поглед зад кулисите на триумфалните върхове и съкрушителните спадове през еклектична група от млади музиканти от цял свят, които са се подготвяли от деца за тази възможност.

Премиера, HBOMax

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар