Домашно кино | Адам Сандлър e космонавт под режисурата на Ренк от "Чернобил", Гай Ричи със сериал по филма си The Gentlemen

Какво ново по стрийминг платформите

Spaceman

Адам Сандлър е познат на широката публика като комедиен актьор в често неангажиращи заглавия, но в последните години предизвика интерес с избора си на по-задълбочени проекти и работата с интересни режисьори. Такъв е Йохан Ренк - режисирал сериала "Чернобил", както и епизоди на Vikings и Breaking Bad, който кани Сандлър в адаптация на романа от 2017 г. "Космонавтът от Бохемия" на Ярослав Калфар. В тази научнофантастична история се срещаме с Якуб Прошазка - сирак, отгледан от своите баба и дядо в чешко село, превърнал се в първия космонавт на Чехия. Шест месеца след началото на самотна изследователска мисия в Космоса той осъзнава, че бракът му се разпада и че обратно на Земята съпругата му Ленка (Кери Мълиган) може и да не го чака вече. Отчаян, но и решен да поправи нещата, Якуб е подпомогнат от мистериозното създание Хануш (с гласа на Пол Дейно) от "зората на времето", намиращо се в дълбините на кораба му. То съдейства на космонавта да разбере какво се е объркало в живота му, като се вгледа дълбоко в себе си и изследва своята психика.

Премиера, Netflix, 1 март

The Gentlemen

Едноименният филм на режисьора Гай Ричи се превръща в сериал под неговото продуцентско ръководство. В заглавието от 2019 г. участват Матю Макконъхи, Чарли Хънам, Колин Фарел и др., но сега не само актьорите са различни, но и самите герои. В главната роля гледаме Тео Джеймс ("Дивергенти", "Белият лотос"), който се превъплъщава в Еди Хорниман - бивш военен, син на английски аристократ и херцог на Халстед, който наследява огромно имение от баща си. През годините двамата са в обтегнати отношения, затова, когато се настанява в имота, Тео с изненада открива, че в обраслата с плевели земя расте и марихуаната на престъпен бос от източен Лондон (Рей Уинстън) и парите от продажбата й помагат за издръжката на мястото. Така той се оказва въвлечен в британския подземен свят, за който трябва да продължи да работи. Но първоначалният му бунт и желание да се измъкне от натрапената му ситуация, се трансформират - оказва се, че престъпният живот му харесва.

Гай Ричи стои зад тв проекта като негов създател, съсценарист и изпълнителен продуцент, както и режисьор на първите два епизода, а по сценария заедно с него работи и Матю Рийд, познат от сериала Peaky Blinders. Участват още Кая Скоделарио, Вини Джоунс, Джанкарло Еспозито, Джоли Ричардсън и др.

Премиера, Netflix, 8 март

Аквамен и изгубеното кралство

Продължение на най-касовия филм на DC на всички времена, в който Джейсън Момоа отново е Артър Къри/Аквамен. След като не успя да го победи първия път и все още воден от желанието си да отмъсти за смъртта на баща си, Черната Манта иска да свали Аквамен веднъж завинаги. Той е по-страшен от всякога със силата на митичния Черен тризъбец, който отприщва древна и злокобна сила, затова Аквамен е принуден да се обърне за помощ към брат си Орм, бившия крал на Атлантида.

Премиера, HBO Max

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар